Bra fråga: Fungerar smörklockor verkligen?

Kära Kök,

Jag gillar skål med lite smör till frukost. Mitt problem är att smör rätt ut ur kylskåpet är för kallt för att sprida sig. Jag har sett smörklockor i gourmetbutiker och i kockkatalog. Löser de detta problem?

Tack,
Bruce

(Till alla goda frågor)

Kära Bruce,

Jag köpte en smörklocka i våren i en fin köksbutik i slutet av en vinprovning i Sonoma. Det var första gången jag hade sett en. Även om jag försöker klippa på gadgets, var jag tvungen att få den. Sedan dess har jag sett smörklockor och deras porslinssida sparkar saltgrisen kring mer och mer.

Detta diagram (via ditt kök) förklarar vetenskapen om hur smörklockan fungerar:

Ja, smörklockan fungerar ordentligt, men botemedlet kommer med några biverkningar. För att klämma en ny pinne med kallt smör i den klockformade hållaren, var jag tvungen att mjuka det och sedan mögla pinnen i klockan.

Smörbettvaktare måste också komma ihåg att byta vatten varje par dagar och hålla smörklockan på en sval plats. Min lägenhet har ingen sval plats. När smöret blir för varmt, slår smöret från toppen av klockan och simmar i vattnet nedan.

Style-wise, jag önskar att jag hade väntat att köpa en som matchade färgen på mitt kök och jag föredrar den mindre främmande stilen på Emile Henry Couleurs Butter Pot.

Jag använder min smörklocka en gång i taget, när jag förutser mycket rostat bröd, men här är två andra förslag:

  • Mikrovågsugn för att mildra: Min nya mikrovågsugn har en “mjukare smör” -inställning som fungerar bättre än jag trodde det kunde. Om du råkar ha den inställningen, prova.

  • Prova olika smör: Just nu använder jag smör från Ronnybrook Farm. Deras smör kommer i en liten rund behållare i stället för den allestädes närvarande pinnen. Ronnybrook smöret är lättare att sprida direkt ut ur kylskåpet.

Smörälskare, se tillbaka i vårt arkiv för ett tips om smutsning av din söta majs och ett recept på örtsmör.

  Recept: Allt Bagel Fyllning