Bra fråga: Behöver jag en Ricer?

Kära Kök:
Jag läste en av mina många köksredskapskataloger igår, och jag såg att de hade en försäljning på ricers. Jag vill ha en, men jag vet inte hur praktiskt de är. Det är inte som att jag gör potatismos hela tiden. Behöver jag verkligen en ricer?
Kärlek,
Jessica

(Till alla goda frågor)

Kära Jessica,

Enligt min mening måste en potatisfiskare vara en av de minst viktiga verktyg man behöver i ett kök, speciellt om lagringsutrymme är ett problem. Med detta sagt är de så roliga att använda. För dem som inte vet, liknar en potatisriber en vitlökpress (ett annat meningslöst verktyg, så långt jag är orolig), men större. Tanken är att du lägger kokta potatis i riceren och ger den en pressning, tvinga potatisen genom de många små hålen och i en skål. Därefter lägger du till varm mjölk, kärnmjölk, grädde, smält smör, vad-du-du och ger ristad potatis en rörelse och vad du är kvar med är otroligt smidiga, flätiga potatismos, utan att ens vara ett förslag på en klump.

Självklart är det en fråga om smak, men jag tycker att klumpfri mos är lämplig i första hand under vissa omständigheter, varav de flesta jag skulle säga är formella. Faktum är att klumpiga potatisar har en rustik överklaga som jag tycker att de flesta tycker om. Om inte mjuka potatismosor är mycket viktiga för dig, skulle jag inte rekommendera att få en ricer. En bra gammaldags masker är bra.