Bra fråga: Bästa present till köket?

Här är en fråga från läsaren Katharine på nästa bästa verktyg för sitt nya kök.

Jag flytta in i en ny lägenhet, och min vän erbjöd mig att köpa mig en housewarming present, och självklart vill jag ha något för mitt kök.

Hon jobbar med en budget så vad jag ber om måste vara mindre än $ 50. Och jag har redan alla vanliga apparater / prylar jag kunde tänka på – våffelmaskin, George Foreman grill, mixer, brödrost, mikrovågsugn, tallrikar, bestick, knivar (dvs allt jag behöver dagligen).

Jag kunde fråga om en bra skärbräda (just nu har jag bara plast), eller kanske en bra rullapp, men jag är osäker på hur ofta jag skulle använda något sådant. Några förslag?

(Till alla goda frågor)

Katharine, vi är väldigt mycket för ett stort träskärbräda. Vi använder oss hela tiden – för att hugga, skära och carving, självklart, men också för servering. Vi gillar att servera en rostad kyckling eller nybakat bröd direkt på brädet, samt hackade grönsaker.

Om du är i ett mycket litet kök, tänk på Williams-Sonoma-versionen ovan, med en inbyggd colander. Detta gör att du kan skölja och hugga direkt över diskbänken – vilket ger extra utrymme i handikappade kök.

• Williams-Sonoma Colander Cutting Board, $ 49

Eller bara en annan stor trä skärbräda, sans colander. Vi gillar verkligen känslan och utseendet på äkta trä, och om du inte äger någon av dessa ändå är det en bra och bestående gåva.

Fler tankar för Katharine?

Nästa fråga?

(Bild: Williams-Sonoma)