Blomkål Hummus Är det du behöver i ditt liv

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)

Vi älskar alla blomkål på den här tiden, eller hur? Det har verkligen kommit långt. Vi har provat det som ris, couscous, pizza skorpe och tårta. Vi blandar det regelbundet i en potatisutbyte och stekar den tills den blir näringig och söt – inte längre överdampad och scarred med en överväldigande kålig smak. Vi äter det kastade med korn, presenterar det i sallader och behandlar det som en biff.

Men mina vänner har du kombinerat det med tahini, vitlök och citron för att göra en silkeslen hummusliknande puré? Det är mitt ödmjuka tillskott till blomkålsvansen, och ett av mina favorit sätt att förbereda blomkål. (Det kan bara ersätta varje spridning du någonsin har gjort.)

(Bildkrediter: Tro Durand)

Cara Manginis Blomkål Hummus

Kasta 1 stort huvud blomkål, skär i floretter och lite fuktigt från sköljning, i mycket olivolja, salt och peppar. Stek floretterna på ett bakplåt vid 450 ° F, tätt tätt med folie, i ca 12 minuter tills de börjar mjukna. Avtäck och fortsätt att laga ytterligare 10 minuter tills blomkålen börjar brinna. Vänd floretterna och steka ytterligare 10 till 12 minuter tills de blir djupa guldbruna på plats och bli helt ömma. (Blomkålen ska vara karamelliserad, nutty och söt.)

Blanda blomkålen i en matprocessor med 2 msk tahini, 1 msk citronsaft, 1 tesked honung och en nypa havssalt. Skaka 1 liten vitlöksklyfta (eller tillräckligt för att smaka) direkt i blandningen med en mikroplan; blanda och strömma i 1 matsked extra jungfruolja. Skrapa ner skålens sidor efter behov och smälta tills den är jämn. Justera salt och citronsaft till smak. Blanda i mer olivolja eller ett stänk av vatten för en tunnare konsistens.

Tips: Skär blomkålet i lika stora delar så att de stekas jämnt. Det finns inget behov av att slösa tid att skära perfekta floretter, som du kommer att puree dem.

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)

2 enkla sätt att använda Blomkål Hummus

  • Blomkål Hummus Dip: Sked den i en serveringsskål, topp med chiliolja eller rostade pinjenötter och sumac, za’atar kryddor eller rökt paprika. Servera med grillad pita, pita chips eller bra bröd och massor av råa grönsaker.
  • Blomkål Hummus Tartine: Blomkål hummus gör en vuxen kryddor för en fantastisk medelhavsstil, öppen ansikte smörgås. Sprid hummusen över rostat bröd. Täck varje skiva med papperstunna rundor av gurkor och skivade tomater. Avsluta med en drozzle av chiliolja (eller olivolja), flakat havsalt, torkat oregano eller hackad persilja.

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)