Billiga Eats: 10 sätt att använda en burk tonfisk

När vi växte upp hade vi alltid några burkar tonfisk i baksidan av vårt skafferi. De lutades på för enkla bruntpåse lunchsmörgåsar, ja, men också för enkla, överkomliga middagar, oftast sedda i form av klassisk nudelgryta. För närvarande befinner jag mig fortfarande med ett par burkar till hands för att luta mig på när jag behöver en krångelfri måltid som inte kommer att bryta mot banken.

1. Mediterranean Tuna Noodle Casserole

Detta är en gussied-up-version av klassiken som absolut är värd att serveras vid nästa middagsfest, tack vare tillägget av franska smaker som kronärtskockor, kapers och oliver.

2. Tonfisk & Gurka Quinoa Sallad med Honung Mustard Vinaigrette

Denna hälsosamma sallad får en dubbel dos protein, tack vare tonfisk och quinoa. Det är också färskt och smaksatt sedan hackad mynta och oregano läggs i med arugula.

3. Stovetop Tonfisk Orzo Gryta med Broccoli

Denna mängder-tilltalande, en-potten middag kommer tillsammans utan krångel eftersom det monteras och kokas direkt på spisen i stället för i ugnen.

4. Tonfisksallad med grekisk stil

Det finns en hel del sätt att njuta av denna färgglada sallad: Prova den staplade på toast, fylld i en smörgås eller helt enkelt direkt från skålen.

5. “Lågt hyra” Tonfisk Poke Bowl

Denna tonfisk sallad, klädd med apelsin och ingefära, är utmärkt serveras över kallt brunt ris samt verkligen något kokt korn eller till och med kalla soba nudlar.

6. Hur man gör en Nicoise-sallad

Denna klassiska franska sallad ger en lätt men tillfredsställande middag – speciellt när det är parat med knaprigt bröd och kallt vitt vin.

7. Pastasallad med rostade paprika, Tonfisk och Oregano

Definitivt spara några av denna pasta sallad till lunch nästa dag, eftersom det bara blir bättre över natten när ingredienserna har tid att absorbera mer av herby dressing.

8. Crisp Tonfisk-Kål Sallad

Denna upplysta version av tonfisk salladsbyte i tangy grekisk yoghurt för en del av majonnäs och lägger till knäck till situationen i form av hackad kål.

9. Pan Bagna

Detta är Nicoise sallad i smörgåsform. Lag av tonfisk, grönsaker och hårdkokta ägg gör för något som är värd picnics och enkla, handsfree middagar lika.

10. Slow Cooker Tonfood Noodle Casserole

Klassisk tonfisk nudelgryta fick en hel del lättare med hjälp av långsam spis. Om du inte är ett fan av ärter, försök byta ut dem för broccoli eller spenat.

En anmärkning om kvicksilver

När det gäller några bekymmer över kvicksilver, en sak som vi har läst om kvicksilver i konserverad tonfisk: Chunk-lätt tonfisk har ungefär en tredjedel av kvicksilveret som solid vit albacore tonfisk. De lätta sakerna är vanligtvis gjorda av skipjack, en typ av tonfisk som är mindre och mindre rovdjur än albacore, vilket innebär att det ackumulerar mindre kvicksilver.