Billig (och imponerande!) Huvudrätt för parterna

Vi handlar om underhållande på en budget. Middagsfester bör aldrig offras på grund av ekonomin eller bristen på förmåga att köpa chateaubriand. Du kan mata många människor utan att spendera en förmögenhet, och vi har fem rätter som bevisar det. Bara så du vet, du behöver nog en stor kruka.

Det finns några myter om att kasta en fest på den billiga. En är att du borde ha en massa aptitretare – en roving, tung hors d’oeuvres typ av affärer i stället för en sittande middag. Inte sant! Vi går motsatt väg. Gör en stor hålkanna av något (vanligtvis en billig köttskiva som ser så snyggare ut än den är) och accessorize med bröd och en enkel, rostad grönsak.

En annan myt: Att gå vegetarian är billigare än att servera kött. Det kan vara sant ibland, och vi har mycket vegetarisk inspiration här. Men kött behöver inte bryta banken; ibland är det billigare än att köpa en massa råvaror och kryddor för en köttfri måltid.

Här är fem billiga huvudrätter vi skulle servera vid en fest:

• 1. Pasta med korv och gröna. Det tar så lite korv att smaka en stor gryta nudlar; en halv pund kan ofta täcka fyra personer. (Prova även denna variation på temat.) Gillar inte korv? Ta en titt på denna mall för att skapa någon pastarätter med lite kött, ost och grönt.

• 2. Braised korta revben. Något dyrare än en halv pund korv, men fortfarande ekonomiskt. Korta revben är fet och fyllande; du behöver inte stora portioner. Och du behöver knappast några andra ingredienser – bara lite vätska och några grönsaker eller örter för att smaka braisen. Detta gäller Jamie Olivers kyckling i mjölk, en annan fantastisk billig måltid. Efter kycklingen behöver du verkligen bara några vitlöksklyftor, lite salvia och en citron eller två. Det kommer att mata fyra personer för mindre än $ 10, och det är inklusive lite ris på sidan.

• 3. musslor. Återigen behöver du lite mer än något vin eller buljong och några aromater för att göra en stor kruka med musslor till en doftande, imponerande huvudrätt. Servera mycket bröd (för doppning och eftersom musslor inte är alltför fyllning) och sedan en dekadent choklad efterrätt.

• 4. Frukost till middag. Sarah Rae talade om detta tidigare i veckan, men det är värt att upprepa: Ägg är billiga! Och det skulle vara en trevlig, oväntad twist att få vänner över till frukost på kvällen. Vi tycker att blodiga marys smakar bra när som helst på dygnet.

• 5. Köttbullar. Köttbullar är en av de throwback måltider som många människor aldrig gör men älskar att äta. Lita på oss, om du slänger en stor tallrik med köttbullar i mitten av bordet, kommer människor (som äter kött) att vara lyckliga. Lägg dem över pasta eller gör köttbulle. Och kom ihåg: De kommer att vara bra om du använder en blandning av nötkött, fläsk och lamm, men de kommer att vara bra om du går all-chuck också.

Relaterad: Tillbaka till grunderna: 12 sätt att förbereda jordnötet

(Bilder: Se inlägg kopplade ovan för hela bildkrediter)