Beyond Cayenne: 6 sätt att lägga kryddig värme till vilken maträtt som helst

Jag älskar Cayenne, missförstår mig inte. Det lägger till en fantastisk värme till vilken maträtt som helst från äggröra till curry. Det är bara det ibland blir jag lite uttråkad av att se “cayenne, frivilligt” i recept och behöver en påminnelse om att det finns andra kryddor och kryddor där ute som kan ge dessa rätter lite seriöst spark.

Jag satsar på att de flesta av dessa kryddor lever i ditt kylskåp eller skåp just nu, väntar bara på att hoppa in och spara dagen. Du kanske inte tror att du kan lägga till Sriracha varm sås till en italiensk tomatsås, men varför inte? Det är bara middag! Och genom att leka med kryddor kan du upptäcka en fantastisk kombination som du aldrig skulle ha försökt om du hade fastnat på receptet.

För att lägga till värme till vilken maträtt som helst, är det de kryddor och kryddor som jag oftast vänder mig till:

Red Pepper Flakes – Bra för mer än att bara sprinkla på pizza, en nypa av dessa kommer att infusera rätter med en varm värme.
Nyckad krackad svartpeppar – Utse inte peppar bara för att det är vanligt. Det är fortfarande bra för en tinning i ryggen.
Stark sås – Tabasco, Sriracha, en flaska från jordbruksmarknaden, jag älskar dem alla. Detta är mitt favorit sätt att anpassa min individuella skål om min matkompisar vill ha mindre (eller mer!) Värme.
Friska Hot Peppers – Dessa kommer snart att börja bli säsong. Leta efter regionala och arvslös sorter.
Torkad Chile Peppers – Kan jag inte hitta dem fräscha? Prova dem torkade!
Chiles i Adobo – Mmm … rökig och kryddig.

Det här är biggiesna i mitt kök. Vilka är dina favorit sätt att lägga till kryddig värme till en maträtt?

Relaterad: Kan inte ta värmen? Hur man äter kryddig mat