Behöver du använda Nonstick Cooking Spray i långsam spis?

Slow-Cooker Black Bean Enchiladas

(Bildkredit: Emma Christensen)

Om du läser igenom långsamma kokar recept, märker du att en majoritet av dem kräver att smörja insatsen med nonstick matlagningsspray innan du lägger ingredienserna på den. Men är det verkligen nödvändigt?

Om det är något som soppa eller gryta, finns det tillräckligt med vätska i den långsamma kokaren att ingredienserna inte kommer att hålla fast vid det. Men för något som potatismos eller pasta, som är stärkelse och inte precis brothy, är risken för att skålen sitter fast i botten mycket mer sannolikt.

Slow-Cooker-korv och spenat Lasagne

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

En snabb dimma av matlagningsspray kan förhindra att en röra uppstår, vilket är det enkla svaret på varför så många recept kräver det. Men om dess syfte är att smörja insatsen och förvandla den till en nonstick-yta, finns det ingen anledning att du inte kan vända sig till något annat som tjänar samma syfte om du hellre inte använder spray.

Försök istället att belägga insatsen med ett tunt lager av mjukat smör, olivolja, kokosnötolja eller en vegetabilisk olja som canola eller grapeseed. Fortsätt sedan med receptet och försäkra dig om att maten inte kommer att hålla fast.

Läs mer: Vetenskapen bak Nonstick Cooking Spray