Balsamvinäger är min hemliga ingrediens för stor chili

(Bildkredit: Emma Christensen)

Det är ganska uppenbart att tomater och balsamvinäger är i ett seriöst förhållande. (Rykten har det som de lutade i fjol, men det har ännu inte bekräftats.) När du används tillsammans får du den signaturen som är snygg, söt och salt, som på något sätt omvandlar din maträtt helt eller delvis. Vilket par!

Du är noga medveten om att dessa lovebirds är perfekta tillsammans i en sommarcaprese sallad, men har du försökt att lägga till några friska bindestreck av ättika till din skål med tomatbaserad chili?

(Bildkredit: Daniel Taeger / Shutterstock / Shutterstock)

Att lägga balsamvinäger till din chili är inte en radikal idé. Faktum är att många recept för chili ringer för att tillsätta ättika. I Jamie Olivers Chili Con Carne säger till exempel att receptet ska tillsättas balsamvinäger innan den kokas och släpper smaker. Denna vegetariska pumpa chili, å andra sidan, rekommenderar att lägga den i slutet som ett valfritt steg.

Min personliga preferens för att lägga till balsamvinäger är i slutet av ett recept så att ättika verkligen lyser igenom med en balanseringsknapp med söt och smakfull smak. Den här metoden är speciellt bra när du behöver sätta upp en chili som du kanske tycker är ganska blid eller måste ta av ugnen för snart. Jag är lagig tangy hela vägen.

Försök lägga till balsamvinäger till någon av dessa tomatbaserade chilis (och stews!) Från den här rundan.

→ 12 Chili & Stew Recept för att hålla dig

Har du någonsin försökt att lägga balsamvinäger till ditt favorit chili recept?