Avfall inte! Fem sätt att använda Mealy Apples

Ett måltid äpple är ingen favorit lunchtid överraskning, vi kan alla vara överens om det! Så vad gör du när du hamnar med en massa dem i ditt kylskåp? Innan du bara slänger bort dem, försök använda dem på ett av följande sätt:

Matlagning hjälper till att bryta ner torra, mjölka äpplen och släppa sin smakrika juice:

1. Applesauce – Hembakat äppelmos är ett bra mellanmål att ha runt huset, och du kan göra en sats med jämn bara några äpplen. Här är vårt recept för att göra det själv: DIY Applesauce.

2. Bakade äpplen – Att baka hela äpplen är som att göra äppelsås i en praktisk behållare! Vi gillar att göra äpplen med vad som är användbart: brunt socker, lönnsirap, havregryn, nötter och torkad frukt. Sedan baka vi dem med lite vätska tills de är mjuka och rörliga heta.

3. Sweet-Savory sås för fläsk – Fläsk och äpplen är en klassisk parning. Du kan göra en snabb o sötad äppelsås, eller du kan sauté tärnade äpplen med andra smakliga ingredienser som kål, nötter och karamelliserade lökar.

4. I Bakning – Vi skulle inte använda måltidiga äpplen till något som äppelpaj, men de kan göra ett bra tillskott till muffins, scones och pannkakor.

5. Torkade äpplen – Tunna skivor äpplen kan bakas eller mikrosfärgas i krispiga marker, medan tjockare bitar kan torkas långsamt i ugnen och användas i vår vinterbakning.

Vilka andra idéer har du för att använda måltidiga äpplen?

Relaterad: Så här: Använd upp över mogna frukter

(Bild: Flickr medlem DeusXFlorida licensierad under Creative Commons)