Äventyr med Blå Cornmeal: Grillad Polenta “Fries”

Kom ihåg vårt blåmjöl?!

Kitchn läsare gayatri föreslog polenta, och vi trodde att det här var en mäktig bra idé – särskilt som en färgglad rätter för en 4 juli grill vi var värd!

Efter att ha insett att vi faktiskt arbetade med den mer finmalda harinilla istället för blå majsmjöl var vi inte helt säkra på hur det skulle fungera.

Men om vi inte har lärt oss något annat från Iron Chef, tar det din hemliga ingrediens och kör med den. Och så gjorde vi det!

Vi började med vårt grundläggande polenta-förhållande av 1 kopp majsmjöl till 4 koppar vätska – med hjälp av halva grönsaksbuljong och halvvatten för vätskan.

Vi rörde polenta i 20 minuter tills det var en tjock gröt och hälldes sedan i en brödkanna för att svalna och stelna.

Vår grand vision var att skära polenta loafen i tjocka “pommes frites” och sear dem individuellt på grillen, men det gjorde inte ganska träna på så sätt.

Polenta höll ihop (knappt), men sedan saktade genom grillen på den heta grillen. Vi tror att den finare marken harinilla inte absorberade så mycket vätska som vanlig majsmjöl, så det blev aldrig helt stelnat.

Med några snabba scooping-åtgärder kunde vi spara polenta. Den resulterande “polenta mash” var inte precis den eleganta presentationen vi åkte för (se vänster).

Nåja. Det smakade fortfarande bra! Harinillaen hade en jordisk mineralsmak som gjorde en fin bakgrund till resten av vår grillade spridning.

Plus, polenta var verkligen blå! Om du befinner dig med lite blå majsmjöl och verkligen vill visa upp sin unika färg, är det definitivt vägen att gå.

Vi har fortfarande några koppar mjöl kvar, så vi kommer snart tillbaka med några fler experiment…

Relaterad: Recept: Savory Blue Cornmeal Griddle Cakes