Ätbart presentrecept: Caramel Lollipops

Behöver du något söt att skicka med överflöd av Thanksgiving-rester? Sök inte mer. Dessa härliga frittformade lollipops infunderas med Thanksgiving-inspirerade smaker och prydda med pekannötter och tranbär. Bäst av allt behöver de inga speciella formar – eller till och med lollipopsticks för den delen!

Vi använde kvarstående sommar Popsicle-pinnar och en värmebeständig mätkopp till – noggrant – konstruera dessa ätbara favoriter på nolltid.

Bindade på kvarvarande behållare eller helt enkelt utdelad när dina gäster leder ut genom dörren, är dessa karamellpärlor en söt påminnelse om smakerna på Thanksgiving-måltiden – långt efter att bordet har rensats och disken gjort.

Caramel Lollipops

gör 10 till 15 beroende på deras storlek

Spray av vegetabilisk olja
1 kopp socker
1/2 tsk grädde av tartar
1/2 kopp majs sirap
1/2 kopp vatten
3 msk äppelcider (reducerad till 2 teskedar)
1/2 tsk jord kanel
1/4 tsk jordnötter

Förbered ett vattenbad (isbitar och vatten i en stor skål) och lägg åt sidan.

Låt äppelciderna koka i en kastrull och simma tills den sänks till 2 teskedar. Avsätta.

Lätt täcka pergamentpapper med nonstick spray och lägg ut 10 lollipop / Popsicle pinnar. Ta med socker, grädde av tartar, majssirap och vatten till koka i en liten kastrull över medelhög värme. Värm tills en godtermometer registrerar 250 grader F, torka ner sidorna med en våt pastryborste ibland.

Ta bort från värme och sätt i beredd isbad för att stoppa sockret från att laga mat. Rör försiktig i äppelcider och kryddor. Överför blandningen till en värmebeständig vätskemätare.

Häll lite sirap runt varje lollipop / Popsicle-stick. Lägg torkad tranbär eller pecan i mitten och häll mer sirap över toppen.

Låt svalna tills karamellen är inställd, ca 10-15 minuter. Förvara i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Relaterad: Te, skör, oliver och tårta: 10 läckra ätbara gåvor

(Bilder: Rebekah Peppler)