Apple, Brie och Dijon Baguette Sandwich

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Byt ut oljebröd för en baguette när du gör en smörgås och plötsligt blir den förvandlad. Hur så frågar du? Tja, en baguette gör det till en fransk touch, vilket betyder att det är en snygging (läs: du kan ta en flaska rosé och gå ut för en improviserad picknick lunch).

Denna smörgås innebär skarpa, saftiga gröna äpple skivor, smörig brie ost och en svep av tangy Dijon. Tucka dem i en baguette och om några sekunder har du en lunch som är säker på att ljusna din eftermiddag – även om du inte kan flyga ditt skrivbord för den picknicken.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En enkel smörgås som smakar speciellt

Detta recept är så enkelt att det knappast ens behöver recept. Alla komponenter sammanfogar för att göra för en stellar smörgås som du kommer att bli frestad att göra hela veckan lång. Dijon senap har bara tillräckligt med tång för att skära igenom den rika, krämiga brie, medan saftiga skivor grönt äpple lägger mycket kakor för att hålla varje bit intressant. Eftersom det är byggt på en stabil baguette är det en smörgås som kan monteras snabbt på morgonen och kommer att hålla uppe i några timmar tills lunchtidet kommer runt (även om det kommer så snabbt att det kan också göras så snart din mage börjar grumlande vid middagstid).

Apple, Brie och Dijon Baguette Sandwich

Serverar 1

 • 1/4

  Fransk baguette (ca 6 tum), delad i halv längd

 • 2 teskedar

  Dijon senap

 • 2 ounces

  brieost, skuren i 1/4 tum tjocka skivor

 • 1/4

  medium Granny Smith äpple, kärnat och tunt skivat (5 till 6 skivor)

Sprid senapet på de skurna sidorna av baguetten. Placera brieskivorna på bottenhalvdelen av baguetten, toppa med äppelskivorna och stäng smörgås med den övre halvan av baguetten.

  Ooey, Gooey Mornings: 5 Favorit Kanel Roll Recept