Allt om Pork Spareribs: Hur man köper dem och lagar dem till perfektion

Om du aldrig har kokat spareribs tidigare kan det hända att det är helt skrämmande att hantera den här köttiga plattan. Men jag försäkrar dig att du kan göra det och det är mycket lättare än det verkar. Från att köpa fläskspareribs för att laga dem hemma, här är vad du behöver veta för att få ömma, saftiga revben varje gång. (Spoiler alert: Det behövs ingen grill!)

Vad är Spareribs, och varför ska du laga dem?

Spareribs är förmodligen den mest populära typen av revben; de är de som oftast finns i din lokala mataffär. De är skuren från bottenprofilerna i revbenen (med ryggradsben ovanpå) och bröstbenet. De har raka, platta ben med mer marmor i hela köttet än babybacks. Ribköttet är ganska tufft och kan vara fett, men om de får gott om tid att laga mat, förvandlas de till ömt, smakfullt kött som är smickrande.

Hur man gör stora revben i ugnen

(Bildkredit: Emma Christensen)

Köpa och lagra fläskspareribs

Här är vad du behöver veta om att köpa spareribs och vad man ska göra med dem när du kommer hem.

Spareribs och ryggsribben är två olika snitt.

Dessa populära snitt är likartade, även om de kommer från olika delar av djuret. Baksida revben är inte från babygrisar – de är de övre revbenen, skära från där ribborna möter ryggraden. Benen är kortare jämfört med spareribs, som är skuren från strax under ryggbenen.

Spareribs säljs i en platta.

När du surfar köttet på mataffären märker du att spareribs säljs i en enda stor platta. Förvänta sig att väga mellan 2 1/2 och 3 1/2 pounds, med minst 11 ben per plåt.

Ungefär hälften av plattan är ben.

En full fläta kan tyckas som mer kött som du behöver för ett par personer, men kom ihåg att minst hälften av det (om inte mer) är ben.

En platta kan mata ungefär två personer.

Om det är första gången du köper revben, kan det vara förvirrande att räkna ut rätt mängd att köpa. En full plåt är vanligtvis tillräckligt för att mata två vuxna, även om en väldigt hungrig person kan polera av hela grejen!

Du vill ha fläskspareribs med rosa-röd färg.

För att du ska ta hem en bra köttbit, använd visuella ledtrådar för att hjälpa dig att köpa spareribs. Leta efter revben som är rosafärgade med lite marmor i köttet (kom ihåg att fett är lika med smak!). Undvik kött som är blekt i färg eller har mörka fläckar på fettet.

Spareribs kan lagras i kylskåpet i upp till 3 dagar.

Det är bäst att laga spareribs snart efter att ha köpt dem, även om de kommer att hålla i två till tre dagar i kylskåpet. Längre än tre dagar och det är bäst att förvara dem i frysen, där de kommer att hålla upp till sex månader. Planera att ge extra ribbor ungefär 12 till 14 timmar för att tina i kylskåpet innan du lagar mat.

Hur man gör stora revben i ugnen

(Bildkredit: Emma Christensen)

Matlagning Pork Spareribs

Spareribs är super mångsidiga och ganska lätt att laga mat. Det här är de viktigaste sakerna att veta för att få dem rätt varje gång.

Börja med en torr gnidning eller marinaden en dag i förväg.

Ur ett smakperspektiv drar spareribs sig av att vara belagd med en välsmakande torrglass eller marinaden, men när du lägger till det gör stor skillnad i hur de visar sig. Ju längre tid smeten smaker måste sopa in i köttet, desto djupare smak kan man förvänta sig när de slår bordet – speciellt eftersom de flesta gnider och marinader har tillräckligt med salt för att hjälpa köttet. Vi gillar att lägga gnidningen eller marinaden en dag innan du lagar mat för att ge dem lite tid att arbeta med deras magi.

Koka inte spareribs direkt från kylskåpet.

I stället för att laga spareribs direkt från kylskåpet, låt dem sitta vid rumstemperatur i cirka 30 minuter innan du börjar. Att ge köttet en chans att värma upp säkerställer jämnare matlagning.

Lägg till grillsås i slutet av tillagningen.

Om du planerar att slather grillsås över revbenen, vänta till slutet av matlagningen. Oavsett om grillning eller matlagning revs i ugnen, lägger såsen sen i spelet förhindrar uppblåsningar och bränning.

Var inte rädd för rosa kött är okej.

En liten bit av rosa är helt bra. För spareribs, som med allt kött, är inre temperatur, inte färg, den bästa indikatorn för doneness.

Koka fläskspareribs till 145 ° F.

Mätning av inre temperatur med en sondtermometer är det bästa sättet att mäta smaken av fläskspareribs. Som vid alla kött av fläsk, bör revbenen kokas till ett minimum av 145 ° F, men på grund av köttets seghet och den långa koktiden kommer temperaturen hos det färdiga köttet sannolikt att vara betydligt högre.

Läs mer: Rätt inre temperatur för kokt fläsk

Hur man gör stora revben i ugnen

(Bildkredit: Emma Christensen)

Det enklaste sättet att laga fläskspareribs hemma

Spareribs dra nytta av låg, långsam matlagning, och det enklaste sättet att göra det hemma ligger i ugnen.

Denna metod börjar med några minuter under broilern för att bruna köttet, sedan revs revbenen vid låg temperatur i flera timmar tills de blir super ömma.

För bästa möjliga resultat vid tillagning av revben i ugnen, undvik att placera revbenen direkt på ett bakplåt. Sätt i stället en trådställ över ett bakplåt, lägg sedan revbenen i ett enda lager. Genom att lyfta upp köttet kan värmen cirkuleras på alla sidor.

Recept för Cooking Spareribs i ugnen

  • Hur man gör stora revben i ugnen
  • Laura Santtinis mocka Chili Ribs