Allt om Pork Loin Roast: Hur man köper det och lagar det till perfektion

Om du redan är fan av fläskkotletter och fläskfilé, är det dags att bekanta dig med fläskfilé. Låt inte avstrykas av dess större storlek – ländbrädet är lika mjukt och mjukt som det magra stycket du redan känner till, och det är ganska lätt att laga mat. Från att köpa en fläskfilé grillad till prep och matlagning som händer innan den träffar ditt bord, här är vad du behöver veta för att behärska denna skära av kött.

Vad är Pork Loin Roast, och varför ska du laga den?

Pork Loin är en stor köttbit som kommer från djurets baksida, som löper från axeln och början av benet. Loin grillen, som vanligtvis sträcker sig från två till fyra pund, är en del kött som skärs från hela fläsklinnen.

Denna skära kallas ofta som en stek på grund av dess storlek; Det säljs utan ben eller benin. Du kan också se den märkt som centrallagad fläskfilébräda (en boneless cut), mittskuren fläskbröd och centrerad ribbbröd (ett benben), bland annat.

Liksom sin fläskkotelett och smörbröder är fläskfilébröd en ganska mager, mjukt smaksatt köttbit. På grund av sin storlek är fläsklök fantastiskt om du lagar mat för en folkmassa. Trots att det krävs en längre koktid är det enkelt att laga mat på en veckodag och lätt att klä upp för ett speciellt tillfälle eller middagsparti.

Vad är skillnaden mellan fläskfilé och fläskkötta?

(Bildkredit: Christine Gallary)

Köpa och lagra Pork Loin Roast

Här är vad du behöver veta om att köpa en fläskfilé, och vad man ska göra med den när du kommer hem.

Vet att fläsklinnen skiljer sig från fläskfilé.

Även om dessa nedskärningar delar några likheter, ser de helt annorlunda ut. Loin grillen är väsentligt större än nötköttet och dra nytta av matlagning vid en lägre ugnstemperatur. Eftersom de varierar i storlek och matlagningsmetod, bör lakröd inte ersättas med fläskfilé och vice versa.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan fläskfilé och fläskkötta?

Förvänta sig att betala mindre än en törlur och fläskkotletter.

Tänk på att fläskfiléen har rost på den lilla budgeten. Pund för pund, den här snittet grillen kommer i billigare än de slaktade kotletterna och fläskfilén du känner till.

Välj en ländbröd med rosa-röd färg.

För att du ska ta hem en bra bit kött, använd visuella ledtrådar för att hjälpa dig att köpa en fläskfilé. Leta efter ländbröd som är rosa-röd i färg med lite marmor i köttet (kom ihåg att fett är lika med smak!). Undvik kött som är blekt i färg eller har mörka fläckar på fettet.

Förvara färsk ländbröd i kylskåpet.

Det är bäst att laga lakbröd snart efter att ha köpt det, även om det kommer att hålla i två till tre dagar i kylskåpet. Längre än tre dagar och det är bäst att lagra det i frysen, där det kommer att hålla i upp till sex månader. Planera att ge fryst fläsklinne ungefär 16-24 timmar för att tina i kylskåpet innan du lagar mat.

Bone-in Pork Loin med Dijon sås

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Matlagning Pork Loin Roast

Loin grill är super mångsidig och ganska lätt att laga mat. Det här är de viktigaste sakerna att veta för att få det rätt varje gång.

Ta avkylningen av fläsklinnen innan du lagar mat.

Undvik att laga fläsklinje direkt från kylskåpet. Låt den sitta i rumstemperatur i ca 30 minuter innan du börjar. Att ge köttet en chans att värma upp säkerställer jämnare matlagning.

Skiv ländbrädet i enskilda kotletter.

Vill du inte laga hela steket som det är? Använd en vass kniv och klippa länden i 1- 1 1/2 tum tjocka kotletter. Detta är samma skära som redan slaktade fläskkoteletter kommer ifrån.

Oroa dig inte för mycket om rosa kött.

En liten bit av rosa är helt bra. För fläskfilé, som med allt kött, är inre temperatur, inte färg, den bästa indikatorn på doneness.

Koka ländbröd till 145 ° F.

Mätning av inre temperatur med en sondtermometer är det bästa sättet att mäta smaken av fläsklinne. Kokt till 145 ° F, köttet är ömt, saftigt och bara en snyggrosa.

Läs mer: Rätt inre temperatur för kokt fläsk

Rostad rosmarin och vitlök fläsklinne och potatis

(Bildkredit: Lauren Volo)

3 viktiga sätt att laga fläskfilé

Fläskfilébröd är en relativt mager skära, med en kappa av fett över toppen. Större skärningar är idealiska för en folkmassa eller om du bara letar efter några rester.

1. Skaka den i ugnen.

Oavsett om du har en benfri eller benfri skärning, är det här go-to-metoden för att laga mat, saftig ländbröd varje gång. Medan matlagningen kan sträcka sig från 45 minuter till drygt en timme beroende på stekens storlek är det en mestadels hands-off-process som bara kräver kryddor och flipping köttet en gång under matlagning.

Recept för rostning Pork Loin Roast in the Oven

  • Rostad rosmarin och vitlök fläsklinne och potatis
  • Bone-in Pork Loin med Dijon sås

Grillad fläsklinne

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

2. Grilla den.

Kryddad med en enkel blandning av salt och peppar, eller belagd med torr gnidning eller pasta, kan lakbröd lätt grillas över indirekt värme. Det är en mestadels hands-off affär som kräver att köttet köks ett par gånger under matlagningen.

Få ett recept: Grillad fläsklinne

Lätt Rosemary-Rubbed Pork Chops

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

3. Behandla det som fläskkotletter.

Den här tar lite mer ansträngning, men det fungerar! Loin grillen är samma kött som fläskkoteletter skärs från. I stället för att laga lakröret hela, skiv den i tjocka, 1 till 1 1/2-tum tjocka biffar och laga dem precis som fläskkotletter.

Recept för att laga en skurad fläskfilésteg som fläskkotletter

  • Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen
  • Pork Chops i Port Wine Sauce
  • Lätt Rosemary-Rubbed Pork Chops