Allt om fläskkotletter: Hur man köper det och lagar det till perfektion

Vår matlagning om att förbereda fläskkotletter är konsekvent ett av våra mest populära recept, så det kommer inte som någon överraskning att denna veckans favorit är den mest populära fläskkutten, enligt National Pork Board. Oavsett om fläskkotlet redan har en vanlig plats i din veckovisa måltidsplan eller om du är ny för att göra dem vill vi hjälpa dig att behärska denna mångsidiga köttbit. Från att köpa och lagra till prepping och matlagning, här är vad du behöver veta för att göra perfekt anbud, saftiga fläskkotletter varje gång.

Vad är Pork Chops, och varför ska du laga dem?

Pork chops kommer från länden, som löper från höft till axel (det är också där du hittar smörgås). Du har kanske märkt fläskkoteletter märkta med en mängd olika namn – ländhack, mittskärning, hökhack, knivhack och bland annat – vilket är en indikator på var på linjen de klipptes från, med några stycken är mer magenta och andra innehåller mer fett.

Sammantaget är fläskkoteletter ett ömt, magert stycke av kött med en riktigt bra, mild smak. Och eftersom de är snabbmatlagning och super-mångsidiga, är det inte konstigt att de är en toppval för nattnätter.

En komplett guide till fläskkotletter

(Bildkredit: Christine Gallary)

Köpa och lagra fläskkotletter

Här är vad du behöver veta när du går över till köttdelen i mataffären, tillsammans med information om vad du ska göra när du kommer hem med dina kotletter.

1. Känn dina köttskurvor.

Pork chops är inte bara fläskkotletter – det finns faktiskt flera olika nedskärningar. Alla kotletter kommer från länden, som går från höft till axel. De vanligaste kotletterna som du hittar i mataffären eller slaktaren är revben och lövkotletter, med löpkoteletter som den mest populära övergripande.

Läs mer: En komplett guide till fläskkotletter

2. Förbered dig på att spendera mer för fläskkotletter.

Tänk på kotletter som fläskversion av biffstekar. Det är en premium cut, vanligtvis med en mild smak. Faktum är att de är ganska likartade i hur de skärs, prissätts och till och med kokas.

Se likheterna: Varför bör du laga fläskkotletter som en biff

3. Välj fläskkotletter med en rosa färg och lite marmorering.

Oavsett hur många köttkoppar du köper använder du visuella signaler som hjälper dig att välja de bästa köttbitarna. Leta efter kotletter som är rosafärgade med lite marmor i köttet (kom ihåg: fett är lika smak!). Ta bort porkchops som är blekt i färg eller har mörkfärgade ben eller mörka fläckar på fettet.

4. Förvara färskt fläskkotlett i kylskåpet i upp till två till tre dagar innan du lagar mat.

Det är bäst att laga fläskkotlett snart efter att ha köpt dem, även om de kommer att hålla i två till tre dagar i kylskåpet. Längre än tre dagar och det är bäst att lagra dem i frysen, där de kommer att hålla upp till sex månader. Planera att ge 1 tum tjocka fläskkoteletter 12 till 14 timmar att tina i kylskåpet innan du lagar mat.

Gör en snabb saltlösning för perfekta fläskkotletter

(Bildkredit: Emma Christensen)

Matlagning Pork Chops

Matlagning fläskkotletter är ganska lätt. Dessa är de viktigaste sakerna att veta för att få dem perfekta varje gång.

1. Koksalt för mer ömma, smakfulla fläskkotletter.

Brining av fläskkotletter i en enkel blandning av vatten, salt och örter – även i bara 15 minuter – ger extra smak till denna milda skär och håller köttet extra ömt. Bäst av allt, detta är din försäkring mot överkokt, torrt kött.

Lära sig hur: Gör en snabb saltlösning för perfekta fläskkotletter

2. Låt fläskkoteletterna sitta vid rumstemperatur.

I stället för att hoppa rakt i matlagning, låt svampkoteletter sitta vid rumstemperatur i cirka 30 minuter efter att ha tagit dem från kylskåpet. Att ge köttet en chans att värma upp säkerställer jämnare matlagning.

3. Var inte rädd för den benfria hakan.

Om du har varit tveksam till att bryta från dina välkända, benfria fläskkotletter, uppmuntrar jag dig att prova benin. Klippet kan vara något tjockare än vad du brukar, men de kan kokas på samma sätt som du lagar köttfria kotletter, vilket kräver bara några extra minuter kocktid.

4. När du sårar, börja med en skrikande hetpanna.

För den eftertraktade seared skorpan som gör någon fläskkaka smak speciell, se till att köttet är torkt och ge pannan eller stekpannan gott tid att värma upp innan du lagar mat.

5. Redogör för tjocklek vid tillagning.

Att bestämma kocktiden för fläskkoteletter kan vara svår eftersom alla kakor inte har samma tjocklek. De kan sträcka sig från så tunn som 1/2-tum upp till en stor 2-tums tjock chop. Oavsett typ av hacka är tjocklek den primära faktorn som dikterar den totala koktiden. Tunnare kotletter kommer att lagas snabbare och kan dra nytta av en kortare koktid, medan tjockare kotletter kan kräva mer tid.

6. Koka fläskkotletter till 145 ° F.

Mätning av den inre temperaturen med en sondtermometer är det bästa sättet att testa smaken av fläskkotletter. Kokt till 145 ° F, köttet är ömt, saftigt och bara en snyggrosa.

Läs mer: Rätt inre temperatur för kokt fläsk

Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

6 väsentliga sätt att laga fläskkotletter

Eftersom de är en mager skära med lite fettinnehåll, är fläskkoteletter snabbkokning och lånar sig till en mängd olika matlagningsmetoder.

1. Koka dem i ugnen.

Oavsett om du har benfri eller benin, bröd eller inte, revben eller ländskivor, är det den metod som levererar ömma, saftiga fläskkoteletter varje gång. Det börjar med en snabb sear i en skrikande hetpanna på spisen, och sedan går fläskkoteletterna in i ugnen tills köttet kokas genom.

Recept för att laga fläskkotletter i ugnen

 • Hur man lagar Tender & Juicy Pork Chops i ugnen
 • Sage-Brined Pork Chops med Brown Sugar Glass
 • Crispy Panko Pork Chops

Pork Chops fylld med pine nötter, Porcini svampar och Pecorino

(Bildkredit: Emma Christensen)

2. Fyll dem.

När du har behärskat den grundläggande metoden för att laga fläskkotletter i ugnen, överväga att fylla dem med en smakfull fyllning för en snabb och snygg riff. Fyllda fläskkoteletter seares på spisen och sedan färdig i ugnen, precis som deras ostoppade motsvarigheter. Beroende på påfyllningen kan den här versionen behöva en extra minut eller två kocktid. Storleksanpassning, så välj kotletter minst en tum tjock när du gör stoppade fläskkotletter.

Få ett recept: Pork Chops fylld med pine nötter, Porcini svamp och Pecorino

One-Skillet Salsa Pork Chops

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Koka dem på spisen.

Avfyra din stekpanna. Den här snabba och enkla metoden fungerar både med ben och benfri kotletter, och är bäst avsedd för fläskkotletter som inte är mer än en tum tjock. Pork chops kokas på ena sidan i en super-het, oljad stekpanna och sedan vändas och kokas på andra sidan. Överväg att lägga en gnidning till koteletterna, gör en enkel pan sås när de är färdiga, eller servera med en sås.

Recept för att laga fläskkotletter på spishällen

 • One-Skillet Salsa Pork Chops
 • Lätt Rosemary-Rubbed Pork Chops
 • Pork Chops i Port Wine Sauce
 • Rabarber och Brown Sugar Skillet Pork Chops

Hur man lagar fläskkotletter i långsam spis

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Koka dem i långsam spis.

Eftersom det finns få saker som din långsamma kokare inte kan göra, kan du också använda den för att få din fläskhackfix. Den här metoden fungerar bäst för benblad, lövben eller ribbkoteletter. Spara den utbenade huggen till ugnsugnen eller ugnen, eftersom de kan få taus i långsam spis. Smörj koteletterna (om du vill) och lägg sedan över grönsaker i spisen och laga i två till sex timmar för en krukmjöl.

Proffstips: Använd bägge bladskivor för bästa resultat när du väljer långsam spis.

Slow Cooker Pork Chop Recipes

 • Hur man lagar fläskkotletter i långsam spis
 • Slow Cooker Cranberry Pork Chops

Fläsk och Broccoli Ris Skålar

(Bildkredit: Leela Cyd)

5. Smörj dem.

Om du är redo att byta upp ditt fläskkotspel, överväg en stekpanna. Boneless Pork Chops är din bästa satsning för stekning. Beroende på tjockleken på koteletterna, skiv dem i halva eller tredjedelar innan de skärs i smala remsor. Eller låt bekvämligheten vägleda dig, och börja med fläsklökskärl.

Proffstips: Benlösa fläskfilé eller ribbkoteletter, eller till och med tunnare skivade fläskkotletter, är det bästa valet för stekpannor. Du kan också byta i fläskkotletter eller kotletter i rostfisk recept som kallar fläskfilé.

Stir-Fried Pork Chop Recipes

 • Fläsk och Broccoli Ris Skålar
 • Fläsk-och Kål Rör-Fry

Het och sur soppa

(Bildkredit: Kelli Foster)

6. Smäll dem i soppa.

Med ett litet prep-arbete för att skära köttet i tunna remsor låter fläskkoteletter sig också för att göra en snabb och hjärtlig nattnightsoppa. Du behöver inte förkoka koteletterna. En gång skivad kan det råa köttet simma och laga mat direkt i soppan.

Proffstips: Använd bifffria loin- eller fläskfiskkotletter eller fläsklökskivor för bästa resultat när du gör soppa.

Få ett recept: Het och sur soppa

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

7. Koka dem tills det är anbud i Instant Pot

Den senaste köksmetoden för pannkakor vi lägger till i vår verktygslåda är Instant Pot. Medan du inte kommer att kunna replikera det krispiga exteriöret du får från en djup stekpanna, får du en fläskkotelett och sås två-fer. Detta recept ger dig en krämig karamelliserad lök sås du drömmer om.

Få receptet:Hur man gör anbud och saftiga Instant Pot Pork Chops