Allt du behöver för att göra det bästa BLT

Så länge jag kan komma ihåg, har BLTs varit min mest favorit smörgås. Det var en kort period på gymnasiet och college där jag försökte vara vegetarian och missade några bra år, men annars har BLTs regerat högsta i mitt liv.

Jag tenderar att hålla ut hela året för sann BLT-säsong att träffa. Visst kan en subpar från en hörn deli tillfredsställa ett begär längtarom hösten, vintern och våren, men absolut ingenting slår ära av en BLT som tillverkas på sommarhöjden, när tomater är de allra bästa. Så nu mer än någonsin är det meningsfullt att diskutera grunden för att bygga den ultimata BLT. Här är vad du behöver veta.

Först, låt oss prata bröd

Brödet är lika viktigt som innehållet i en BLT. Jag föredrar personligen en mjuk multigrain eller helvete smörgåsbröd för en nutty smak, men om du föredrar en vitlök, som är den mest klassiska, så fortsätt definitivt. Nyckeln här är att brödet måste vara friskt. Hoppa över de förskivade förpackade påsarna i mataffären och välj en nybakad loaf från din mataffärs bageri eller från ett lokalt bageri.

Känsla äventyrlig? Baka brödet själv!

  • Hur man gör Basic White Sandwich Bread
  • Hur man gör hela vete smörgåsbröd

Gå efter något som inte är för crusty, men ganska mjukt och pillowy. Skåda skivorna så lite som möjligt så att du får en knäck av crunch och char men förlorar knappast den mjukheten.

Relaterad: Varför behöver du inte en brödrost för att göra bra toast

Hur man gör med en immersionsblandare

Sedan kommer Mayo

M är brevet från akronyn, men det är ett viktigt element. Ett tjockt svep ska appliceras på båda skivorna – använd ditt favoritmärke, oavsett om det är Hellmans eller Duke s.

Eller försök att göra det själv: 5 misstag att undvika när du gör Blender Mayo

Hur man gör perfekt bacon i ugnen

B är för Bacon

Bacon kan bara vara allas favorit del av en BLT. Återigen, gå för kvalitet här. Tjock-cut från deli räknaren är underbar om du kan hitta den – hela maten bär den. Koka upp den enligt din föredragna metod tills den är spröd. Jag älskar att laga den i ugnen, eftersom det är den minst rörade metoden, men spisen, mikrovågsugnen och även grillen gör tricket.

Läs mer: Hur man lagar bacon: Tre enkla metoder

L är för sallad

Jag tror att stora, mjuka löv av romaine eller smörsalat är överlägsen här, även om jag vet att det finns andra som svär vid isberg. Jag gillar den gröna smaken som den tidigare ger, snarare än den vattniga krisen i den senare. Se till att sallat är friskt och ingenstans nära limp. Om du kan få den från jordbruksmarknaden, ännu bättre.

Relaterad: Vad är den vita sapen i Romaine Sallad?

Hur man gör perfekt skivad tomat

T är för tomat

Här är det som gör en sommar BLT annorlunda än resten. Tomater är på deras sötaste och juiciest just nu, vilket innebär att de bör konsumeras av bucketful. Gå för mjuka biffstek eller arvsmomater och skiv dem tjocka.

Relaterad: Vad betyder arvsmedel verkligen?

Mer Tomat Intel du behöver i sommar

  • 30 Glorious Tomatrecept för just nu
  • Det bästa sättet att lagra skivade tomater
  • 3 stora serrated knivar för alla dina tomatbehov

Hur man staplar och skivar

Efter strykning av mayo gillar jag att stapla ingredienserna enligt följande: bacon, tomat, sallat, innan du slutar med den andra mayo-swiped skivan bröd. På så sätt orsakar tomaten inte brödet för att bli fuktigt. Jag föredrar också att skära min BLT på diagonalen eftersom det smakar bättre på det här sättet – det är vetenskapen.

En anteckning om tillägg

Återigen har jag starka känslor här. En BLTA – det är en BLT med tillägg av avokado – är inte en sann BLT. Det är en helt annan beast och en som pales i jämförelse. Inte ens få mig igång med tillsatsen av ett stekt ägg, heller. Titta på vad den klassiska smörgåsen medför, snälla, och jag guaruntee du kommer att bli belönad.

Hur tycker du om att bygga din BLT??