9 Pizza Dough Recept för varje schema

(Bildkredit: Kelli Foster)

Confession: Jag började nyligen göra hemlagad pizza deg. Gilla, för första gången någonsin i mitt liv. Av någon anledning brukade jag skrämmas av det, så gick jag direkt till butikskött (som förresten är inget fel med – men hemlagad är överraskande enkel och rolig att göra).

Oavsett om du är redo att göra en pizza-pronto, eller ha lite extra tid på händerna, finns det ett pizza-degrecept som bara är rätt för ditt schema.

En av de stora variablerna med pizza deg recept är hur mycket tid degen behöver stiga. Vissa recept kan tillverkas och kokas nästan omedelbart, medan andra dra nytta av olika längder av stigningstid. Här har vi brutit ner våra favoritpizzateg recept baserat på prep och stigande tid så att du kan välja vad som fungerar bäst för dig!

Hur man gör Socca (Glutenfri Chickpea Flatbread)

(Bildkredit: Emma Christensen)

Snabb Pizza Dough Recept

När du har bråttom och vill ha hemlagad pizza nu, du har faktiskt fått andra alternativ än butikskött. Om du handlar om traditionella pizzor, kommer den här snabba stegen att tillgodose ditt begär. Också överväga att experimentera med några glutenfria alternativ, som blomkål, quinoa eller socca – en kikärtfläskskorpa.

  • Snabb No-Rise Pizza Dough
  • Hur man gör Socca (Kikärter Flatbread)
  • Blomkål Crust Pizza från en Sue Chef
  • 5-Ingredinet Quinoa Pizza Skorpa från Havregryn med gaffel

Hur man gör pizza deg

(Bildkredit: Kelli Foster)

Yeasted Pizza Degen

När det gäller pizza deg som innehåller jäst, måste du faktor i tid för att låta degen stiga. Några recept, som vår grundläggande pizza deg (mitt favoritrecept!), Är redo att gå efter 90 minuter. Ett annat recept från Peter Reinhart skiner verkligen med åtminstone en hel dag – och upp till tre om du kan spara det – av stigande tid för fantastisk smak.

Dough Recept för när du har en timme att spara

  • Hur man gör Basic Pizza Dough
  • Den bästa pizzadegen för grillning
  • tunnbröd

Gör degen idag, koka den imorgon (eller ännu senare!)

  • Peter Reinharts bästa Pizza Dough någonsin
  • Hur man fryser Pizza Dough

Så om du vill kasta en pizza tillsammans snabbt till middag, eller ha lite tid att låta degen stiga eller till och med göra extra att frysa för framtida måltider, det finns en pizza deg där ute för dig!