9-Flaskbar Recept: Diplomat Cocktail

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Det är lätt att föreställa sig omständigheterna: En social funktion, samla det världsliga stratum av statliga tjänstemän vars medlemmar går efter titlar som konsul, attaché och ambassadör. Dryckerna strömmar, trycket på en stolpe är vid sin mest akuta, och ändå vet de klokaste av gruppen väl att genomföra känsliga tillståndsverksamheter kan det bli allvarligt äventyrat av dumpade fakulteter.

Ange diplomat.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

På grund av sin spritfria byggnad är denna cocktail relativt låg i alkohol och så kan de diplomater som gynnar läppstiftet Diplomater hålla koll på sina wits även om de verkar förnya sig nådigt i värdens gästfrihet.

Diplomat går tillbaka till åtminstone 1922, året det publicerades i bartendern Robert Vermeires Cocktails: Hur man blandar dem. I den volymen heter den “Diplomate”; Vermeire verkar förklara bort den ovanliga stavningen genom att notera att drycken “är mycket välkänd i den franska diplomatjänsten”.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Många tweaks på receptet finns, men den grundläggande formeln har både torr och söt vermouth och ett litet mått på maraschino likör. De flesta senare recepten kräver också bitter, och jag tycker att det är en bra idé, för balansens skull. För dem som vill dyka i komplexa smaker av bra vermouth, kan diplomat ordna en sådan passage. Kompetens inom internationell angelägenhet krävs ej.


Diplomat Cocktail

Serverar 1

 • 1 1/2 ounces

  torr vermouth

 • 3/4 uns

  söt vermouth

 • 1/8 uns

  maraschino likör

 • 2 streck

  orange bitter

 • Citronskal

Kombinera ingredienser i ett isfylld gammaldags glas. Rör omedelbart för att kombinera. Uttryck citronskalet över drycken och lägg till som garnering.

  14 skäl att du alltid borde ha en burk av sardiner i din skafferi