8 tips för Dorm matlagning med bara en mikrovågsugn

(Bildkrediter: Anthony Berenyi / Shutterstock)

Så du har valt att gräva din måltidsplan i år, eller du är ett par dagar i den nya terminen och redan sjuk i matsalmat. Oroa dig inte – det finns bättre måltider framöver.

Beväpnad med din sovsal mikrovågsugn, alternativen är nästan oändliga. Även om det inte verkar som det nu finns det få saker du inte kan laga mat.

Halvvägs genom mitt högskoleår var jag över måltidsplanen. Kafeteria maten appellerade inte bara till mig, och mer än det, längtade jag på att laga min egen mat. Det enda problemet var att jag inte hade ett kök, och mitt enda sätt att laga mat var mikrovågsugnen. Men det avskräckte mig inte! Jag blev kreativ och lärde mig att det fanns få saker jag inte kunde laga i mikrovågsugnen. Min enda ånger är inte att veta att rånkaka var en sak.

Så om allt du behöver jobba med är en mikrovågsugn, så är det åtta tips som hjälper dig att få ut det mesta av det.

1. Steg bort från boxad mac och ost.

Jag kan inte upprepa den här nog: Lämna boxad mac och ost på mataffärens hylla och gå till hemlagad. Det kräver bara fem grundläggande och billiga ingredienser (och en av dem är vatten).

→ Hur man gör en skål Mikrovågsugn och ost

2. Du behöver inte spishäll för ägg och bacon.

Ägg och bacon är ett maktpar på frukost. De är perfekta för helgbrunch eller en veckodagsmorgon. Och även om allt du behöver jobba med är en mikrovågsugn, det är okej – det är allt du behöver.

→ Att laga ägg i mikrovågsugnen

→ Att pissa ett ägg i mikrovågsugnen

Hur man lagar bacon i mikrovågsugnen

3. Vill du ha pannkakor eller franska toast? Allt du behöver är en mugg.

Rabattera aldrig vad som kan göras i en mugg i mikrovågsugnen! Visst, det är inte exakt detsamma som vad du skulle göra på spisen. Men om du inte har en stovetop, kommer detta alternativ att få jobbet gjort för att tillfredsställa ditt söta frukostbehov.

→ 10 frukostrecept du kan göra i en mugg i mikrovågsugnen

4. Gå utöver ramen för att få din nudelfix.

Du förtjänar något bättre än ramen – som egentligen pasta. Och ja, du kan laga pasta i mikrovågsugnen.

→ Hur man gör en skål Mikrovågsugn och ost (följ steg 1-3)

5. Imponera dina vänner med hemlagad potatischips.

Vill du bli slumpen i din sovsal? En sats med hemlagad potatischips från mikrovågsugnen ska göra tricket. Det är lite av ett projekt (om än en rolig) – du behöver bara en potatis, lite olja och salt, och en skarp kniv eller en mandolin.

→ Hur man gör potatischips i mikrovågsugnen

6. Allt du behöver är en skål och en tallrik till ångfärsk grönsaker.

Eftersom färska grönsaker smakar bättre än frusna! Och det finns ett lika enkelt sätt att laga dem i din mikrovågsugn. Lägg dina grönsaker i en skål, lägg till lite vatten, topp med en tallrik och laga matlagning. Du kanske måste leka med kocktiden lite, men den här metoden fungerar för nästan alla typer av färska grönsaker.

→ Hur Steam Broccoli i mikrovågsugnen

7. Du behöver inte köpa mikrovågs popcorn för att göra mikrovågs popcorn.

Micorwave popcorn är en högskoleklammer. Det är faktiskt mer än det – det är en häftklammer för livet. Filmnatt är inte komplett utan det, och varje bra studie behöver ett bra mellanmål. Allt du behöver är kärnor och en vanlig brun väska.

→ Hur man gör mikrovågs popcorn i en vanlig papperspåse

8. Använd din favoritmugg för att baka en tårta.

Ingen ugn, inga problem. Använd en mugg för att göra en fuktig, ensidig tårta i mikrovågsugnen.

→ Recept: Pumpa paj i en mugg

→ Recept: Oatmeal Nutella rånar tårta