8 steg att följa när man konverterar ett tårtacept till muffins

Hasselnöt kaffe muffins

(Bildkredit: Stefani Pollack)

På Cupcake Project har jag konverterat varje tänkbar sorts kaka till muffins. Jag har gjort ängelmatsmuffin, pundkaka muffins, upp och ner tårta muffins, ostkaka muffins och mer!

Det är inte svårt att ta ditt favoritkaka recept och översätta det i cupcakes. Här är den process som jag har utvecklat genom åren.

Mile-High Citron Meringue Cupcakes

(Bildkredit: Stefani Pollack)

Hur man konverterar ett tårtrecept till muffins

Här är åtta steg för att komma från favoritkaka till perfekt muffin.

1. Skala din tårta recept på lämpligt sätt.

Planera att få cirka 12 muffins från samma mängd smet som skulle ge ett 9-tums kakskikt.

Detta kommer dock att variera beroende på kakans densitet. En lätt kaka som har en stor ökning kommer att ge mer muffins än något tätt som en ostkaka.

2. Förbered smeten precis som du skulle för din tårta.

Du behöver inte ändra något om smeten. muffins är ju små kakor.

3. Ställ ugnen i samma temperatur som för kakan.

Återigen behövs ingen förändring här.

4. Välj ett fodrar.

Om kakan är klibbig, kladdig eller innehåller stora fruktbitar, välj en fettsyror eller silikonfodral. Detta kommer att förhindra att muffinsna sticker mot linorna eller dra bort från fodrarna. Kakor gjorda av kakablandningar eller de som har en typisk födelsedagskaka bör vara bra med alla linjer.

5. Baka ett testmuffin.

Hur mycket kommer cupcaken att stiga? Hur länge behöver du baka det? Det bästa sättet att svara på dessa frågor är att baka ett testmuffin. Fyll en muffinsfodral halvvägs och placera den i ugnen. De flesta cupcake recept tar cirka 20 minuter att baka. Jag föreslår att du kontrollerar ditt testmuffin på cirka 15 minuter. Du vet att det är gjort när en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ur torr. Du kan också testa genom att lätt röra på toppen av muffinen och se om den springer tillbaka.

  En utlösning av avokado

6. Baka resten av muffinsna.

Om ditt testmuffin var för kort fyller du de andra högre; Om ditt testmuffin flödar, lägg inte så mycket smet i de andra. Börja kontrollera efter doneness runt omkring det antal minuter det tog för testmuffins att baka.

7. Kyl muffinsna.

Ta bort muffinsna från sina burkar och sätt dem på en kylhylla för att svalna helt. Kylning av muffinerna i burken kan leda till att linorna faller bort från kakan.

8. Frost muffinsna.

Oavsett om din tårta var frostat, vill du frosta dina muffins (annars är de bara muffins). Vaniljböna smörgås frostning är ett enkelt val som går med nästan vilken muffin som helst, och det håller den idylliska muffinsvullen.

Ha det roligt och gott bakning!