7 sätt att göra riktigt bra chili vilket sätt du gillar det

Det finns ingen sådan sak som den bästa chili. Det är en myt. Chili är så djupt personlig mat, simning med mångsidighet och anpassad. I stället för att leta efter den bästa chilenen, är du bättre att lära dig hur man gör en kruka som du gillar.

Från de smaker och ingredienser du föredrar till kosten du följer, får du bestämma vad din bästa chili ser ut, och vi hjälper dig att komma dit med dessa tips och recept.

1. Om din bästa chili handlar om den klassiska smaken

Det finns många olika faktorer som kan göra att en pott chili sticker ut, och den varma, kryddade doften av såsen är definitivt en av dem. Om din favorit typ av chili kommer med den duftande värmen av markchiles, rökiga undertoner, och bara en hint av vitlök och färska örter, vill du börja med att göra din egen chili kryddblandning. Det här är den nummer en sak du kan göra för att få den smaken du älskar med en pott av chili.

Gör din egen: Hur man gör Chili Spice Mix

Paleo Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Om din bästa chili är ultra-köttig

Behandla din nästa sats köttchili till något speciellt. Om jag kunde ge min chili en enda uppgradering, skulle det vara att lägga kuber av seared chuck roast till simmering potten, sättet vi gör med vår Paleo chili. Med en rik, karamelliserad utsida och en så mjukt konsistens faller köttet i munnen – kuberna är som små skatter dolda under ytan på din skål. Denna uppgradering är en naturlig passform med biff chili, men det är verkligen ett oemotståndligt tillägg till alla chili recept.

Försök: Den ena ingrediensen garanterad att göra din hemlagad chili ännu bättre

3. Om din bästa chili hoppar över bönorna

Riktigt bra chili kan absolut ha utan bönor. Typexempel? Vår Paleo chili, som kombinerar en dubbel dos av nötkött och en blandning av hjärtliga rotgrönsaker. Den är rik, hjärtlig och rättvis läcker, och det finns ingen böna i sikte. Det finns också vår bönfria keto chili, som plockar upp en extremt köttig smak och konsistens från bacon, markkött och svamp.

Weeknight White Chicken Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Om din bästa chili är lastad med kyckling

Till skillnad från markkött eller kuber eller nötkött behöver kyckling inte seared eller browned innan den läggs till potten av chili. Det är faktiskt bäst att inte göra det. För bästa kycklingchili, oavsett om den är gjord med kycklingbröst eller lår, laga alltid köttet rätt i potten av chili. När kycklingen kockar, suger den upp doften av alla kryddor och andra ingredienser som suddar i potten, för en ännu bättre köksskål.

Försök: Weeknight White Chicken Chili

Vegan Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

5. Om din bästa chili är köttlös utan att skimping på köttfärgen

Feta köttdelar är långt ifrån det enda sättet att få stora, djärva smaker till en kruka med chili. För en växtbaserad chili med en rik, ständig konsistens planerar du att använda flera olika bönor och / eller baljväxter till basen, eller ta med roliga rotgrönsaker eller vinterkvash. Till exempel startar vår vegansk chili med mjuka linser och tandartade svarta och njurbönor som bas.

Bakpåsar, som osötad kakaopulver och melass, är också en välsignelse för köttfri chili, eftersom de bidrar till att bygga en ännu djupare och hjärtligare smak med skonsam choklad eller bitter undertoner.

Läs mer: 10 ingredienser som gör någon vegetarisk chili smak otroligt

6. Om din bästa chili kan tillverkas efter arbete på en weeknight

En av de saker jag verkligen älskar om chili är att det är en maträtt som kan göras helt på ditt schema. Det finns versioner som simmer i timmar på stovetoppen, men jag vill att du ska komma ihåg att det inte är det enda sättet att göra en riktigt bra kruka med chili. Det kan simma i bara 20 minuter på spisen eller komma ihop snabbt i en Instant Pot. Eller dra ut din långsamma spis för en version som simmrar hela dagen och väntar middag när du kommer hem.

Mitt bästa trick för att laga en pott fullfrisad chili på kort tid börjar med smakrika kött, som färsk mexikansk chorizo ​​och / eller benfria, skinnfria kycklinglår, som i vår Chorizo ​​Chicken Chili och Chicken Taco Chili.

Läs mer: Den ena ingrediensen jag använder för bättre, Tastier Last-Minute Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

7. Om din bästa chili är mer grön än röd

Detta är för alla folk som föredrar chili verde över klassisk röd chili. Med den rökiga biten av förkylda tomatillor, cuminens värme och citrusfärgad lime, har denna rika, fläskbaserade chili djärva fläktar av en anledning. Vi gör oss i den långsamma ugnen eftersom det hjälper till att bräda svinet lågt och långsamt för det mest ömma resultatet.


12 riktigt bra chili recept


Hur man gör mycket bra chili på något sätt som du gillar det
Det finns en miljon och ett sätt att göra chili. Alla är utmärkta och alla är säkert …

Hur man gör den smakaste, enklaste långsamma köksbiffens chili
Denna chili är allt du vill ha i din skål från den långa ugnen.

Enkel, Classic Beef Chili Made In Your Instant Pot
En enkel och lätt chili gjorde snabbare i din Instant Pot.

Denna hjärtliga långsamkokare Vegetarisk Chili kommer att hålla dig full
Chili är en tjock, hjärtlig enpottmåltid som är bäst tillagad låg och långsam, så sätt bort den holländska ugnen och sätt ihop den …

Är detta den enklaste vegetariska chilen någonsin?
Ja, det är den enklaste chili du någonsin kommer att göra tack vare kraften i linser och en mataffär …

En Chunky Steak Chili för köttälskare & Paleo entusiaster
Servera upp en skål med denna rika och chunkiga chili och det tar dig med den läckra skatten …

Denna Vegan Slow Cooker Chili Cooks medan du är på jobbet
Om du tror att du upptäcker en chokladtips i din chili, har du inte fel.

Denna Weeknight Chicken Chili packar ett slag av smak
Kryddig chorizo ​​och kycklinglår sparkar verkligen upp smaken av den här potten.

Snöstorm på väg? Slow Cooker Chili Verde kan hjälpa till
Steg ett: Gå till mataffären och tag tomatillos, jalapeños, poblanos, koriander, oregano och …

Denna Vegan Chili kommer att tillfredsställa alla dina Chili önskningar
I denna skål ligger varje sak jag vill ha i en riktigt bra sats chili.

Lägg till denna Creamy Chicken Chili till din måltidsplan
Resterna är ännu bättre än att äta den första gången.

Du behöver denna Chili Mac & Cheese Mash-Up ASAP
I grund och botten är den snyggaste måltiden du äter hela vintern.