7 sätt att använda upp Leftover Coffee

Kanske var du tvungen att springa ut dörren innan du färdigställde din nybryggda kruka eller du gjorde helt enkelt för mycket, men vad som helst, du har kvarkött kaffe i ditt kök. Det kan inte vara gott att sippa på egen hand, men var inte för snabb att hälla ner i avloppet. Här är sju enkla sätt att utnyttja den återstående potten.

1. Skaka upp havregryn.

Byt ut något av det vatten du använder för att laga din havremjöl i med kvarvarande kaffe. Havre kommer att absorbera den rika kaffens smaken samtidigt som den absorberar koffein så att du kan få din morgon buzz rakt från skålen.

2. Gör glass.

Behöver du en ursäkt för att dra ut ismaskinen? Vänd det kvarvarande kaffet till sval, krämig kaffeglass och betrakta ikvällens efterrätter som tagits hand om.

Få ett recept: Kaffeis med varm Fudgesås

3. Frysta det i isbitar.

Häll kvarvarande kaffe i isbitlådor och håll dem i frysen för nästa gång du längtar efter ispressat kaffe. Kaffebackarna kan användas för att hålla ditt iskallt kallt utan att vattna ner det.

4. Använd den i en marinade.

Lägg till lite hackad vitlök och lök eller sjalottor på kvarvarande kaffe, tillsammans med en stänk sojasaus eller balsamvinäger, för en snabb och enkel marinaden för allt kött (men särskilt biff).

Relaterad: Matvetenskap: Matlagning med marinader

5. Vrid din mugg varm choklad i en mocka.

Gör en ångande mugg av din favorit het choklad och spika den med lite av det kvarvarande kaffet och du har själv en snygg, kaffebostad mocka utan att ens försöka.

Fudgy hasselnöt Rye Brownies

(Bildkrediter: Megan Gordon)

6. Lägg det till bakverk.

Byt i någon av den vätska som krävdes i ditt favoritbakade behandlingsrecept med lite kvarvarande kaffe för att ge det en smak av smak. Detta fungerar särskilt bra i alla chokladskapande skapelser, som tårta eller brownies.

Få ett recept: Fudgey hasselnöt Rye Brownies

7. Gör tiramisu.

Tiramisu är det klassiska sättet att avsluta en måltid på din favorit italienska-amerikanska gemensamma, och det är faktiskt ganska enkelt att göra hemma. Det kräver bryggt kaffe, men eftersom du redan har det är du ett steg närmare den färdiga produkten.

Relaterad: Italienska med en twist: 7 Tar på Tiramisu