7 Överraskande saker att göra med frusen frukt utöver att göra smoothies

(Bildkrediter: Cynthia Brown)

Frysaren är en sådan skattkista med kökslustar. Jag når mig själv för frysta grönsaker för att få middag i en nypa, is för kallt brygga och boo-boos, och frusen frukt som bär, körsbär och persikor (ja, även på sommarhöjden!).

Och ändå gör jag inte smoothies varje dag. Nej, jag använder frusen frukt för allt från efterrätt till middag på några överraskande sätt som gör att dessa frusna pärlor värdesätter deras vikt i guld. Här är sju smarta sätt att använda frusen frukt som inte har något att göra med morgon smoothies.

Pannkaka och vaffelpåläggning

Förra året blev min familj förälskad i dessa cornmeal pannkakor genom Louisville, Kentucky. De serveras med en jordgubbskompot vi behövs året runt. Frysta jordgubbar gör det möjligt. Och om du älskar de bärgryta sirapen från ditt lokala pannkakahus och vill prova hemma, är frysta bär det bästa stället att börja. Spara säsongens bär för att äta ur hand och göra sylt i stället.

  • Cornbread pannkakor med jordgubbskompot
  • Jordgubbssirap

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Punch, Sangria eller Lemonade

Frysta frukter kan dubbelt fungera som smakämne och is i stans, te, sangrias och till och med limonad. Mina barn älskar frusna persikor och jordgubbar i deras limonad eftersom de tycker om att äta den delvis upptinade frukten också.

  • Sommar Berry Sangria
  • Hur man gör Lemonade från början

Grillsås

Persika Grillsås är en specialitet som passar hela Georgien och South Carolina som ett sätt att använda sommarens bounty under hela vintern. Nu när jag bor på västkusten, har jag vänt mig till frusna persikor för att göra min egen persika grillsås hemma året runt.

Få receptet: Bryant Terrys Granatäpple-Peach Grillsås

Salad Dressings och Marinades

Fruktbaserade vinaigrettes är väl älskade för den söta balanserade syrabalansen som de kan ge till tråkiga gröna. Genom att blitzing frusen frukt med lite ättika, kan du få den söta säsongskraften av frukt när som helst på året.

Få receptet: Raspberry Vinaigrette

(Bildkredit: Christine Han)

Cobblers, kakor, pajer och galetter

Bekännelse: Jag gör nästan aldrig persikellobbare med färska persikor. De är bara för dyrbara att laga mat med allt socker på sommaren. Plus frusna persikor skalas, pitted och skivas åt mig. Nästan någon frukt efterrätt eller bakad bra (tänk: muffins och scones) kan också göras med frusen frukt!

  • Hur man gör en fruktskomakare av hjärta
  • Blåbärpannkaka gryta
  • 10 Söta tar på Muffins & Scones

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Frukt läder

Frukt läder är en så kul behandling om du har kiddos i ditt kök, men det tar så mycket frukt att producera ett litet parti att det nästan alltid är mer kostnadseffektivt att köpa frusen frukt, tina den, tillsätt socker och sedan sakta torka det i fruktskinn.

Få receptet: Blackberry-Chile Fruit Leather

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Nice Cremer

Okej, så den här är ganska nära en smoothie, men kvalificerar sig tekniskt som efterrätt. Trevliga krämer är frusna frukter churned till mjuk servering konsistens. En frusen banan och en annan frukt efter eget val tillsammans med lite nötkött mjölk är allt du behöver.

  • Vänta, Vad är Nice Cream?
  • 3-ingrediens Mango Nice Cream
  • 3-ingrediens Strawberry Nice Cream