7 Köksböcker som gör dig ännu mer upphetsad om sommarmatlagning

I den djupaste delen av våra hjärtan tror vi alla en sak: Du behöver inte laga mat i varmt väder. (Du kan blåsa bort det helt, faktiskt om du täcker dina spår bra.)

Det beror på att grönsakerna blommar och ambitionen viskar precis i tid för att ringa in sjukt och gå till stranden med en påse aprikoser. Men efter att vi har haft vår fyllning av unadulterated vårprodukt, kan våra magar äntligen börja mumla för kokt mat.

Lyckligtvis finns det ett nytt paket kokböcker den här säsongen som ska låta oss lägga ut tänkandet och planeringsdelarna, så vi kan dra ihop enkla sommardiner som knappast gillar att laga mat alls.

(Bildkrediter: Häftighet av Chronicle Books)

1. Packa en picknick med Platter och styrelser.

Varmt väder uppmuntrar att montera över matlagning, så varför inte stapla alla dina favorit kött och ostar på ett bräde och kalla det middag? Platters and Boards: Vackra, avslappnade spridningar för varje tillfälle av Shelly Westerhausen och Wyatt Worcel är en ljus och rolig bok med dussintals recept och idéer för att ordna unika spridda ämnen som en frukost i sängbräda och en varm chokladbricka.

Lätthet uppmuntras här, men om du känner dig till och med mildt energisk, prova vitlökskonfekten på sidan 175. Du kan helt försumma det när det simmar, frys sedan det i kuber så det är alltid till hands för att du ska få din nästa picknick.

(Bildkredit: Courtesy of Artisan Books)

2. Vagga eftermarknadens middag med Saladish.

När jordbrukarnas marknader hämtar ånga står vi inför det åldrade problemet: Vad kan jag göra med denna grönt som inte kommer att döda mig? Svar: Saladish. Saladish, av Ilene Rosen, beskrivs som “en crunchier, kornigare, herbier, hjärtligare, smekmånad sätt med grönsaker” och det levererar på dessa förbättringar. Recepten är noggrant balanserade för att träffa olika texturer – tandiga, fluffiga, krispiga, krispiga, strama – även när de når för anteckningar av rika, skarpa, söta, saltiga.

Det är som om någon annan har förbryllat dina grönsaker tillsammans för dig och lämnar dig med härligt enkla recept som nya potatisar med mjuka gröna örter och alla gröna gröna du kan hitta sallad.

(Bildkredit: Courtesy of Clarkson Potter)

3. Ät dessert till middag med Söt Laurel.

Min favorit varmvädersmiddag? Glass. Jag är tillsagd det här är inte vad vuxna gör, men här är något vuxna do göra: gör fina kakor till fester som är (shh!) friska. Förbered dig på att vara enormt älskad när du går in i sommarpartiet med en underbar efterrätt från Sweet Laurel: Recept för hela maten, Grain Free Desserts av Laurel Gallucci och Claire Thomas.

Boken är vacker, och recepten är enkla – du kommer att bli förvånad över att kornfri, raffinerad sockerfri bakning kan vara lika enkelt som mandelmjöl, lönnsirap och rätt recept. Ännu bättre, 10 av 10 vuxna håller med om att mjölkfria Two Ingredient Ice Cream på sidan 226 räknas som en riktig middag.

(Bildkredit: Courtesy of Artisan Books)

4. Koka under stjärnorna med Campout Cookbook.

Om du är utomhus med någon som gillar att äta, kommer du snabbt att gå in på två problem: 1. Du försöker hålla det enkelt, 2. Du kan inte stå för tanken på skräpmat. Så jag var galen att hitta Campout Cookbook: Inspirerade recept för matlagning runt elden och under stjärnorna av Marnie Hanel och Jen Stevenson.

Det är en bok för survivalists med standarder, och standarder betyder vedeldad purjolök, citronskivspett och tymnsfiskpizzor och en kickin ‘Tinfoil Shrimp Boil som kommer att göra låg standard riffraff bredvid gråt. De pittoreska akvarellerna, det smarta skrivandet och de smarta hackarna gör det till den mest packbara boken för att dränka dina drömmar.

(Försök också Fest vid Firelight: Enkel Recept för Camping, Cabins och Great Outdoors av Emma Frisch, som är full av vackra bilder och recept.)

(Bildkredit: Court of Abrams Books)

5. Planera en vingårdsmiddag med Kockens Atelier.

Om en stor semester inte är möjlig i år, vill du ha en stor, nedsänkt kokbok för att ta sig in i stället. (Eller prova en av dessa sex kokbok semester.) Den här säsongen hittar du en biljett till Beaune, Frankrike genom Cook’s Atelier: Recept, Techniques, och berättelser från vår franska matlagningskola av Marjorie Taylor och Kendall Smith Franchini. Var och en av de 400 + sidorna är andlös vacker, och Baby Leek Galettes med getost och vild vitlök tigger för att serveras vid ett rustikt bord ihop mellan vinstockarna.

Det bästa med fransmännen är att så enkelt är deras varumärke, och om du håller dig nära kan det också vara ditt. Prova Sweet Pea Soup med Crispy Bacon och Herbed Cream serveras kallt med ett glas Champagne – ça tillräckligt, lovar jag.

(Bildkredit: Courtesy of Ten Speed ​​Press)

6. Sätt upp grillen med En Burger att tro på.

Chris Konner, av San Francisco kult-favorit KronnerBurger, sprutar spänning tillbaka till den trösta burgergenren genom att vara 1. Irreverent, rolig och precis rätt mängd bossy, och 2. Gör att du känner att du är snubblar genom höga toppar av burger Americana i en Ford Pinto.

Inledningen innehåller “En kort men spännande anteckning om hur man använder den här boken”, som beskriver dina alternativ, från Extremely Lazy (titta på foton, ordning i) till Fervent Acolyte (höja biffen, odla påfyllningen, bygg grillen ; pontificate). För den färskaste, enklaste vårmiddagen, prova Blomkål- och Fava-sallad och Grillad Kycklingvingar.

(Bildkrediter: Häftighet av Chronicle Books)

7. Drick din middag med Lemonade med Zest.

Kom ihåg när jag sa att om du täcker dina spår bra kan du blåsa av matlagning helt? Devious sinne, träffa din alibi. Lemonade med Zest: 40 Törstlösning Recept i april White är ljus och bubblig och lätt att älska. Raspberry Spritz på sidan 24 har tillräckligt med frukt för att klassificera den som fruktsallad, och med en stänk av gin och rester från en stekpannmålskiva finns det ingen själ som inte skulle djupt i deras hjärta avundna dig denna middag.

Vad är din favorit varmväders måltid: grillning, piknik, camping eller något annat?