6 Snabba sätt att dekorera ett tårta utan frost

Meyer Lemon-Olive Oil Chiffon Cake

(Bildkredit: Christine Han)

Frostning är ofta det första vi vänder oss när det gäller att dekorera en tårta (det är helt gott, trots allt), men den här söta toppen skrar bara ytan när det gäller att dekorera. Det finns så många olika och enkla sätt att sätta på efterbehandlingarna på en tårta som visar imponerande resultat, som glasyrer och såser, frukt och ätbara blommor, för att nämna några. Så om du är frosting-averse eller bara vill ha något nytt att prova, här är sex vackra och enkla sätt att dekorera en tårta – ingen frosting krävs.

(Bildkrediter: The Life Jolie)

1. Vispad grädde

Ser ut som frostning, men det är det inte. En snygg hög med vispgrädde som sprids över (och även genom mitten) av din tårta ger den ett ganska likartat utseende för att frostning, men med bara två ingredienser kommer det samman snabbare och lättare. Ge det lite mer pizzazz med hackade nötter, frukt, strö eller citruszest.

Få ett recept: Lemon Pistachio Cake från Life Jolie

Citron Poppyseed Bundt Cake

(Bildkredit: Leela Cyd)

2. glasyr

När det gäller Bundt kakor är glasyr (eller till och med karamelsås) ett mycket bättre val då frostning. Det lägger till den extra sötnos du letar efter, men den är tunn nog att visa upp de vackra åsarna. En enkel glasyr samlas med bara socker och mjölk, och gör också ett bra val för ängelmat och chiffongakor.

Få ett recept

  • Citron Poppyseed Bundt Cake
  • Meyer Lemon-Olive Oil Chiffon Cake

(Bildkredit: Min dagbok av oss)

3. Pulveriserad socker

Ibland kan de enklaste lösningarna också vara de finaste. Om du föredrar något lite mer minimalistiskt, ge din tårta en dammning av pulveriserat socker precis innan du serverar. Det fungerar särskilt bra med choklad och mörkfärgade kakor, som röd sammet, liksom de med känsliga smaker. Du kan också ta det här ett steg längre genom att använda en stencil, eller till och med några få parchmentpapper, för att skapa ett mer dekorativt sockerlag.

Få ett recept: Whole-Grace Grapefruit Olive Oil Cake från min dagbok av oss

(Bildkrediter: The Swirling Spoon)

4. Choklad eller karamelsås

Lita på mig – ingen kommer någonsin att sakna frosten när det finns en filt av drömlik choklad eller rik karamelsås på toppen av din tårta. Använd dessertsåser för att dekorera lagerkakor, bundtkakor och pundskakor.

Få ett recept: Banan + Cream Cheese Naked Cake med saltad karamell

(Bildkrediter: I Am Baker)

5. Färsk frukt

Vem behöver frostning när du har en tårta så här? En hög med blandad färsk frukt är ett av mina favorit sätt att omedelbart upp ante med vilken tårta som helst. Det är en fräsch och fantastisk tillägg när som helst, och det fungerar med allt från lager kakor till kakor till pund kakor. Gå för en dubbel dos fruktighet genom att lägga ett lager av sylt under frukten.

Få ett recept: Skinny Chocolate Cake från I Am Baker

(Bildkrediter: Oh! Sweet Citrus)

6. Sirap + Ätbara Blommor

Inte en droppe frostning i sikte och denna tårta kunde inte bli vackrare. Istället stjäl ett hav av vackra, ätbara blommor showen. Överväg att integrera mer smak genom att borsta toppen av kakan med en enkel sirap eller honung innan du lägger till blommorna. Det här tillägget hjälper också dem att stanna kvar.

Få ett recept: Flowery Citrus Cake