5 Vanliga misstag att undvika när du gör nötköttslök

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Oavsett om det serveras på en romantisk middag för två eller den är rostad helt som mittpunkten på en semestermiddag, är bifffilé det klassiska valet för en speciell och ibland över-the-top huvudrätt.

Det är också en av de dyraste nötköttskärningarna, så det finns mycket press för att inte rota upp det. Oavsett om du lagar magerbiffar för din älskling eller rostar hela klippet för en folkmassa, här är fem misstag att undvika, plus några tips, så dina ansträngningar och pengar är bra!

(Bildkredit: Marco Mayer / Shutterstock)

1. Inte trimma det ordentligt.

Oxfilé har silverskinn, vilket är ett tjockt lag av vit (ibland sølvfärgad) bindväv som löper längs sin yta. Denna hårda vävnad tenderar aldrig, är svår att skära igenom, och smakar inte mycket bra om den lämnas på köttet.

Följ detta tips: Använd en tunn, flexibel kniv för att skära och ta bort allt silverskinn av nötköttet. Om det inte ser ut som den köttiga delen som du vill äta, trimma av den, eller fråga din slaktare att ta hand om det.

(Bildkrediter: keko64 / Shutterstock)

2. Inte binda upp det.

Om du lagar matlagning som det är, oavsett om du lagar en ojämnt formad hela bifffilé eller smörgås biffar, kan köttets inkonsekventa form resultera i ojämn matlagning – tunnare bitar kommer överkaka eller tjockare bitar blir för sällsynta.

Följ detta tips: En hel nötköttfilé har en tunnare avsmalnande ände. Stick in det här ändan under sig själv och bind sedan hela grejen så att det är samma tjocklek hela vägen. För steker står du uppe på ett snitt och knyter köksnören runt den så att den är i rund form.

Lära sig hur: Hur man binder en stek

3. Inte krydda det nog.

Nötköttfilé är känt för att vara extremt ömt, men det har inte mycket inneboende biffig smak på egen hand. Inte krydda eller lätt krydda köttet betyder att det blir smalt och ointressant.

Följ detta tips: Täck jämnt över köttets yta med ett tunt lager kosher eller havssalt, och var inte rädd för att även använda torkade örter eller krossad vitlök för några extra smaker. Saltet kommer att ta ut nötköttet i nötköttet.

Vårt bästa recept: Hur man gör salt-rostad nötkött köttfärs

4. Overcooking det.

Tenderloin är mager och en av de mest ömma skärmen, men bristen på fett betyder att överkokning det kommer att resultera i torrt, tufft kött.

Följ detta tips: Nötkött serveras bäst sällan eller medelålders, så använd en termometer för att försäkra sig om att den inte får kokas över 140 ° F i mitten. Om du har gäster som gillar köttet bra gjort, överväg att skära en helfärg i bitar och laga dem till olika temperaturer för att tacka alla.

5. Låt inte det vila.

Om du skär i marmelad direkt efter att den har lagts, kommer alla läckra juicer att läcka ut på din tallrik och skärbräda och inte hamna i köttet eller munnen. Det som finns kvar är torrt och har mindre smak.

Följ detta tips: När din smörgås är färdiglagd, sätt den åt sidan på en varm plats för att vila (några minuter för steker, cirka 10 till 15 minuter för hela smörgåsar). Detta låter köttet slappna av och ger det en chans att omfördela och reabsorbera alla saftarna.