5 tips för riktig mataffär Corn Etiquette

(Bildkredit: Emma Christensen)

Att titta på kunder i en mataffärshandel för majs är förvånansvärt fascinerande. Varje person, som jag själv har med, har en annan metod för att kontrollera om öronen de köper uppfyller sina standarder. Det är svårt att berätta om du har perfekta kornkärnor bakom de tjocka skalen, men vad är det verkligen bra när det gäller att inspektera majs?

1. Skal inte tillbaka hela skalen.

Allvarligt, var snäll och var inte den personen. Att dra tillbaka hela skinken bara för att bestämma att du inte vill köpa den coben, så du lägger den tillbaka på högen är inte okej. Även dra tillbaka halva skalet och sedan täcka kärnorna tillbaka är ett nej-nej. Majsen är nu mottaglig för uttorkning, vilket gör det till ett icke-genomförbart alternativ för alla!

2. Kontrollera dessa tofsar istället!

Utsidan innehar faktiskt en nyckel till vad som finns inuti. Istället för att dra tillbaka skinken, ta en titt på kvasten, den övre delen av hörnen av majs där silken skjuter ut. Det ska se rent och lukta sött. Om det är alls svart eller grusigt, är det ett tecken på att majsen har funnits för länge.

Sweet Corn Risotto

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

3. Krama majsen.

Du kan också ge öronen en klämma istället för att dra tillbaka skinkorna. Krama hela spolen för att söka efter mjuka fläckar, vilket är ett tecken på att saknas eller överdrivna kärnor. Även några små bruna hål i skinkan kan vara tecken på insekter, vilket är en annan sak att undvika.

4. Ta bara en liten titt.

Om du fortfarande inte är övertygad om att du har en bra noggrann idé om vad som är på insidan av det örat genom att kontrollera utsidan, är det OK att dra tillbaka toppen bara en liten bit och ta en titt. Men snälla, ta bara en titt.

5. Om du shuck i butiken, var snyggt.

Vissa butiker låter dig krossa majsen direkt på platsen. Ofta ger de en skräp av just denna anledning. Om du är på väg hem för att laga din majs haul genast och valde att ta bort skalen och siden i butiken, var försiktig med att använda behållarna.