5 tips för att göra och servera en bättre partisallad

Ultimate Spring Party Salad

(Bildkredit: Christine Han)

Varför gör vi inte sallader i mitten av vårt parti bord? Det verkar som en uppenbar idé när du kommer att tänka på det – speciellt på våren när säsongen presenterar oss med mjuka grönsaker, ätbara blommor och mogna bär. Men sallader är för ofta sidekicks snarare än scenstjälkar när det gäller festmat. Är vi oroliga att de kommer att tyckas noga? Eller kanske för otydlig? Allt som lätt kan lösas med en liten föreställning och rätt balans mellan smaker, texturer och ingredienser, plus en liten strategi för servering.

Så, hur gör du och serverar en festsalat som dina gäster kommer att längta efter? Mina fem tips för att göra en sallad kommer att få dina vänner och familj att be om ett recept – eller åtminstone be dig att ta med salladen nästa gång också!

Honung senap Kyckling Sallad

(Bildkredit: Lauren Volo)

1. Planera för en fin sallad.

Medan monotona färgpalettar kan vara vackra, håller du allt i din salladsskål, en färg gör inte mycket för att sälja sallat – även om du har de färskaste, godaste gröna från din trädgård. Eftersom vi äter med våra ögon är utseende den första nyckeln till att göra en bättre festsallad. Välj ingredienser som är pulserande och färgglada, men gör det med försiktighet: Välj bara två eller tre färger utöver det gröna på sallat och din sallad kommer att få allas öga. Nu måste du leverera löftet och se till att det är gott.

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. Din sallad behöver alla saker.

En fantastisk festsallad har inte bara en fantastisk färgpalett – den innehåller också en mängd olika texturer och smaker. Varje sallad behöver något krämigt, något knäckt, något saltt och något sött. Få ännu mer färg och visuell textur genom att använda mer än en typ av sallad.

  • Krämig: Mjuka ostar är ett uppenbart tillägg, men avokado och oliver gör också utmärkt krämiga tillsatser.
  • Knaprig: Gröna grönsaker som paprika, gurkor och morötter, men också croutoner, nötter och frön faller alla i den krispiga kategorin.
  • Salt: Nötter, salt ost som feta och parmesan, och oliver eller kapers kan vardera ge en salt pop till din festsallad.
  • Ljuv: Frukt i en salig sallad är lekfull och oväntad, men sötma kan också tillsättas med kandade nötter eller frön och en sötare dressing.

(Bildkredit: Christine Han)

3. Gör din egen dressing.

Gästerna är alltid allvarligt imponerade av en hemlagad dressing. Lätt att piska upp, hemlagade dressingar ger dig också fullständig kontroll över den slutliga smaken och smakerna i din sallad. Om din sallads ingredienser är välbalanserade (det vill säga en blandning av krämig, krispig, salt, söt), så ska din dressing ha både surhet och mycket olja. Båda dessa ser till att salladen smakar lika bra som den ser ut.

Förklädningslistan: 10 Salad Dressings att veta av hjärta

4. Ordna för servering.

Komponerade sallader var en gång ganska modet för underhållande eftersom de är så visuellt fantastiska. Snarare än att slänga din sallad innan du anländer till gästerna och riskera en fuktig sallad, ordna ordentligt ingredienserna ovanpå sallad och kasta den med dressingen precis som gästerna anländer. Och glöm inte: Förbandet fortsätter bara när festen börjar.

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Kasta vid bordet.

Gör din sallad lite av en show och klä och kasta den precis vid bordet. Detta är imponerande men också praktiskt eftersom det hindrar salladen från att bli fuktig före servering och säkerställer att varje salladsare får lite av allt på varje tallrik.