5 tips för äggskärande framgång

(Bildkredit: Emma Christensen)

Ägg är små underverk, och det är fantastiskt att bara genom att skilja ägget från äggulorna, kan du göra höga maränger eller lyxig citronfärg. Att få dem åtskilt rent är viktigt om du vill att receptet ska dyka upp ordentligt, men det här är inte en svår uppgift. Här är några tips för att säkerställa att du skiljer framgång!

1. Kallägg separeras lättare än ägg i rumstemperatur.

Jag har alltid funnit att kalla ägg separeras lättare eftersom de vita och ojämnorna fortfarande är fasta från förkylningen. Om de har suttit vid rumstemperatur i ett tag brukar de vara mer flytande-y och svårare att separera. När du har ett recept som kräver separerade ägg, separera ägget först och fortsätt sedan med att mäta andra ingredienser och fortsätta med receptet.

  • Läs mer: Hur man separerar ett ägg

2. Spacka ägg mot disken, inte på kanten av en skål.

När du knäcker ägg får du den renaste pausen och minsta chans att ett skägg av skal kommer in i ägget och bryter äggulaen om du knäcker mot en platt, solid yta som disken. Hoppa över sprickbildning mot kanten av disken eller kanten på en skål, speciellt eftersom skålen kanske inte är särskilt stabil.

(Bildkredit: Emma Christensen)

3. Separera ägg med händerna.

Du behöver inte en snygg gadget bara för att skilja ägg; Händerna är de enda verktyg som du någonsin behöver. Det finns två sätt att göra det: det första är att släppa det sprungade ägget i en skål och skopa sedan äggulan ut med en hand. Det andra sättet är att spricka ägget i ena handen och dra försiktigt de vita i fingrarna med den andra.

  • Läs mer: Det bästa sättet att skilja ett ägg är med dina händer

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Använd tre skålar när du skiljer mycket ägg.

När du knäcker mycket ägg, som åtta för en maräng, är det sista du behöver bara att separera sju av äggen för att få äggtalets åttons äggula i äggvita skålen. För att undvika att slösa din tid och alla dessa ägg, ta tag i tre skålar: en för de vita, en för yolksna, och den tredje som du faktiskt spricker varje ägg över när du separerar. På så sätt kan den extra skålen hjälpa till att hålla några misstag från att sluta där de inte ska.

  • Läs tipset: Varför ska du använda 3 skålar när du separerar ägg

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

5. Använd en vattenflaska för att separera ägg för en rolig festbit!

Vill du ha lite kul när du separerar ägg? Ta en tom vattenflaska och med lite finess kan du suga upp äggulan borta från den vita! Det är nog inte det snabbaste eller enklaste sättet, men det är definitivt det mest imponerande.

  • Läs tipstestet: Kan du använda en tom vattenflaska till enkelt separata ägg?