5 Snabba tips för att välja vinterkvash

De 11 sorterna av vinterkvash du behöver veta

(Bildkrediter: mikecphoto / Shutterstock)

Ankomsten av vinterkvash, i alla dess många former, storlekar och färger, signalerar inte bara en årstidsändring utan också en önskan om hjärtligare mat. Eftersom vinterns squash konsekvent finns på våra inköpslistor i dag är det bra att veta precis vad du ska leta efter på bondens marknad eller mataffär för att vi ska kunna köpa den bästa butternut eller ekollon eller spaghetti squash möjligt. Här är fem tips att alltid komma ihåg.

1. Känner vikten.

Plocka upp den squash och känna vikten av det i dina händer. Det ska känna sig särskilt tungt för sin storlek. Visst, det betyder att det kan vara en smärta att flyga hem från marknaden, men en tyngre squash signaler köttet är fuktigt och mjukt.

2. Kontrollera stammen.

Ta en bra titt på stammen: Den ska vara intakt, fast och torr. Eventuellt utseende av mögel eller mjukhet innebär att squashen är förbi sin topp.

Fylld Vinter Squash

(Bildkredit: Melissa Ryan)

3. Observera färgen.

Vinter squash kommer i olika färger, men i allmänhet vill du ha vad den färgen är att vara rik och djup i tonen. En blek plats där squashen vilade på marken när den mognar är okej så länge den inte är grön, vilket kan innebära att den inte är mogen än.

4. Titta på ytan.

Skal av squashen ska vara matt och matt. Om det verkar vara glänsande kan det betyda att squashen valts för tidigt.

5. Undvik sprickor, skärningar och mjuka fläckar.

Ta en ännu närmare titt på ytan för att se till att det inte finns några nedskärningar, sprickor eller mjuka fläckar. Nedskärningar och sprickor kan indikera att squashen skördades för tidigt eller att den misshandlades i transit, medan mjuka fläckar kan göra att mögel lätt växer.

5 Recept för att använda din vinterkampanj

  • Snabb Butternut Squash Curry
  • Bakad Spaghetti Squash Carbonara
  • Squash & Citrongrasoppa med kryddad pumpa frön
  • Rostad Delicata Squash Salad med varm inlagd lök dressing
  • Slow-Cooker Maple-Glazed Winter Squash