5 Snabb och enkel en-potters middagar med ris

Efter en lång dag kan tanken på att laga en utarbetad måltid och därmed fylla ett handfat med smutsiga rätter vara tillräckligt för att övertyga dig om att ringa in för takeout. Därför är måltider som kräver bara en kruka så stora vinster på weeknights. Dessa fem en-potta måltider luta på ris, tillsammans med massor av grönsaker och protein, för att göra för rundade recept som bara kräver en skål och en gaffel att äta. Uppvärmning garanteras vara en vind!

(Bildkredit: Lauren Volo)

1. En-potrigt krämig kyckling- och risgryta

Denna stovetop gryta är komfortmat vid sitt bästa. Kyckling, lök och gröna ärtor lagas ihop med långkornigt ris i en krämig cheddar och timjanskräftad sås för en weeknight-middag som samlas på ungefär 30 minuter.

One-Pot Weeknight Dirty Rice

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. One-Pot Weeknight Dirty Rice

Denna riff på de traditionella Cajun-rismaträttbyten i kokad andouille kycklingkorv för kycklinggiblets och lever brukar krävas. Det gör inte bara det enklare, eftersom de flesta av oss inte har den senare, men också mycket snabbare att kasta ihop.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Honung-Vitlök Räkor Stovetop Ris Gryta

Det här receptet är definitivt ett sätt att luta på när ditt kylskåp är nästan tomt, eftersom det nästan uteslutande kräver skaffelklammer som frusen broccoli, frusen räkor och naturligtvis ris för att få jobbet gjort.

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. Easy One-Pot Chicken Teriyaki med grönsaker och ris

Spara sista nattens överkaka ris för att göra den här enpottsmiddagen, fylld med grönsaker och kyckling, kom ihop på nolltid. Du kan till och med använda fräscha färska grönsaker för att göra processen ännu snabbare.

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. En-Pot Rich Citron Ris

Ett par ägg, noggrant vispade i riset, tillägger protein och rikedom, vilket gör den till en stor vegetarisk huvudrätt. Allt som verkligen behövs är en enkel sallad bredvid det att kalla det middag.