5 smarta sätt att använda en flaska öppet clam juice

(Bildkrediter: Ken Weinrich / Shutterstock)

Har du en flaska clam juice i ditt skafferi? Kanske flaskan du har lurar på baksidan av kylskåpet efter att du använt den där ett recept som krävde en matsked. Låt oss vara ärliga – det här är inte en ingrediens som gör det till din vardagliga matlagning. Tja, inte förrän nu.

Här är fem sätt att använda musselsjuice så att flaskan inte går vilse i det mörka djupet på ditt kylskåp.

Jag tror att vi alla kan hålla med om att musselsjuice inte exakt låter som den sexigaste pantry-ingrediensen (dess skumma, gråa pallar gör det inte heller några favoriter). Faktum är att tanken på det kan göra att du får dig att cringe. Jag brukade känna mig på samma sätt, men den här brinnajuiceen, kvarvarande vätskan från nysschuckade muskler (eller i fall av fall, ångad) har möjlighet att slå upp dina måltider – och till och med en cocktail eller två. Det används traditionellt i saker som clam chowder och linguine med musselsås, men de är långt ifrån dess enda applikationer.

Om du någonsin har kokat med fisksås, tänk på musslor som sin tamer och mildare vän.

1. Ändra ditt cocktailspel.

I helgen ger din vanliga Bloody Mary en ljus och snygg twist med ett slag av musslorjuice. Det fungerar även i martini. Rättvis varning: Du måste vara ett fan av ostron för att detta ska fungera för dig; Smaken av havet kommer genom ganska stark här!

Få ett recept: Jalapeño Bloody Mary med Quick-Pickled Vegetables

2. Pumpa upp din stekpanna.

På samma sätt som du skulle använda fisksås för att tillsätta lite smaklig funk till en friterande sås, prova ett stänk av brittisk, mindre kraftig musselsaft för att liva upp ditt nästa recept. Det lägger till en umami boost om din wok innehåller nudlar, nötkött, kyckling eller grönsaker.

Få ett recept: Pork Stir-Fry med Asparges och Sugar Snap Peas

3. Markera fiskens smak i pastor, soppor och risotto.

Även om detta fungerar särskilt bra i risotto recept som innehåller skaldjur kan clam juice användas i alla typer av skaldjur-baserade pasta, ris eller soppa maträtt för att höja smaker och ta med ett ljust, nytt element till måltiden.

Få ett recept: Parmesan Risotto med rostad räkor

4. Deglaze din panna med en antydan av havet.

Klamsjuice gör också en bra icke-alkoholisk ersättning när det gäller att degladera en panna under matlagningen. Tillsammans med lite extra fuktighet ger det djup smak åt din maträtt. Det är särskilt kompatibelt med recept som använder vitt vin för att lossa några bruna bitar.

Läs mer om icke-alkoholhaltiga substanser: De bästa icke-alkoholiska substituten för rött och vitt vin

5. Förhöj din bolognese eller marinara sås.

Det kan tyckas som en osannolikt parning, men musslor gör att en rikare sås med en djupare smak. Sockens brumhet kompletterar och balanserar surhetsgraden hos tomaterna.

Få ett recept: Spaghetti med Turkiet Bolognese

Hur använder du en öppnad flaska clam juice?