5 skäl till att jag alltid har kycklingkorv i frysen

Broccolini, Kycklingkorv och Orzo Skillet

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Under de senaste åren verkar kycklingkorv ha gått från en nyfångad halvdietmat till en respekterad produkt i sig själv. Jag brukade känna lite fårig när jag köpte den – som om jag fuskade på min foodie street cred genom att köpa denna icke autentiska och tydligt kommersialiserade version av äkta europeisk korv. Men när jag började se mer spännande sorter framträdde i butikerna och insåg hur mycket jag kom för att förlita sig på dem som en pantryklammer, bestämde jag mig varför slåss en bra sak?

Sanning saken är att kyckling korv är super praktisk och en bra ingrediens för snabba måltider på nätterna. Den kommer i ett stort utbud av smaker, från kryddig andouille och italiensk ört till apple-chardonnay och pesto. Nästan alla kycklingkorv som jag har sett är redan kokta, så det sparar mig det extra steget att behöva laga det genom att tillsätta det till en gryta eller pasta sås.

Jag brukar hålla några typer kycklingkorv till hands i frysen. På så sätt har jag alltid några alternativ för nattnätter. Jag kan ta bara en länk eller ett helt paket, och jag vet att de kommer att tina snabbt i en skål med varmt vatten medan jag förbereder andra ingredienser till middagen.

30-minuters platta potatis och kycklingkorv

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Behöver du fler skäl att ge kycklingkorv ett försök? Jag ger dig fem!

1. Easy Weeknight Pastasås

Bara en eller två koppar av kycklingkorv runda ut en sås utan att det känns kött-tungt.

Få ett recept: Snabb Weeknight-tomatsås med pasta

2. No-Cook Pizza Topper

Våra vanliga veckodagspizzor är super-snabba affärer, och jag älskar att jag bara kan sprida den tärnade korven över toppen utan att behöva förkoka det.

Få ett recept: Pizza med rostade paprikor, korv & Jackost

3. Frittata-tillägg

Middagsfrittatas är alltid ett sätt för mig att utnyttja kvarlevor från veckan och att lägga till lite kakad kycklingkorv får dem att känna sig som en mer komplett och fyllande måltid.

Få ett recept: Hur man gör en Frittata

4. Easy Dinner Sauté

Snabbt sautéed med grönsaker och några färska örter blir det en lätt toppare för en skål med polenta eller brunt ris.

Få ett recept: Polenta Skål med Garlicky Spenat, Kycklingkorv & Pocherat Ägg

5. Gryta fyllnadsmedel

Oavsett om vi pratar om en fräsch nattnagspasta gryta eller en potluck entrée, tycker jag att kycklingkorv alltid är välkommen. Pesto-erfarna länkar har varit en ny favorit!

Få ett recept: Blomkål & Kycklingporslin

Vi är definitivt fans av kycklingkorv i mitt hus. Hur är det med din? Hur lagar du med det?

Det här inlägget har uppdaterats. Ursprungligen publicerad 25 april 2012.