5 sätt att verkligen njuta av att äta en underfrukt avokado

Har en kasse med fasta, underfulla avokadoer försvunnit dina förhoppningar om en bit av avokado toast igen? Ta en stund att svänga i besvikelse och följ sedan min ledning för att jag kan hjälpa dig att njuta av den underbara avokado.

Vad vi menar av Underripe

När jag säger underjordisk menar jag inte avokado som fortfarande är hårdhårda – de exemplar som verkar som att de kräver en motorsåg att skära upp. Nej, de är i en liga alla sina egna. Här pratar jag om avokadoerna som dashar dina planer eftersom de bara är lite för fasta för att göra avokado toast eller din favorit sats guacamole.

Och jag är tacksam för dem eftersom dessa fasta frukter lärde mig att det finns liv bortom avokado toast, och det är ganska jätte gott. Det visar sig att underfulla avokado är verkligen mer magnifika än vi ger dem kredit för. Det handlar om att veta hur man får dem att fungera för dig.

Hur man berättar om du har en Underripe Avokado

Men hur exakt vet du om du har en underbar avokado på händerna? Det handlar om att använda dina sinnen. De bästa indikatorerna på modenhet är utseendet på en avokado. Ta en titt på färgen på huden. Vissa sorter, som Haas avokado, mörkar i hudfärgen när de mognar; Grön hud är en indikator på en underbar avokado. Ett annat talande tecken på en underbar avokado är när den känns fast.

Underripa avokado kommer fortfarande att ha den kvarvarande nuben på stammen kopplad och ganska fast vid det. Om det kommer lätt, har du en mogen avokado på dina händer (i så fall låt guacamolen och avokado toast påbörjas).

5 klara saker att göra med underripe avokado

Här är fem sätt att använda de underfulla avokadoerna.

1. Koka upp avokado frites.

Vi är stora fans av veggie frites här, och dessa har bara gjort toppen av vår lista (även om de verkligen är en frukt). Den mjuka konsistensen av en helt mogen avokado fungerar inte för att göra frites, men en fast, underbar avokado kommer att utmärka sig. Efter en tid i ugnen är du kvar med super-krispiga pommes frites med ett mjukt, krämigt centrum.

2. Gör avokado pickles.

Prata om en omvandling! Soaking fast avokado i en smaskig saltlöshet mjukgör denna frukt upp, ger den en super-ömt konsistens och lägger till en stor brist eller smak.

Få receptet Avokado Pickles

3. Använd riven avokado som garnering.

Bara för att dina avokado inte är mjuka betyder inte att de inte kan användas som garnering. Glöm skivning och tippning – ta ut en låda. Detta praktiska verktyg förvandlar fast avokado till konfetti för toppning av salater, tacos och omeletter.

Top dessa recept med riven avokado

  • Frukost Tacos
  • Sesam Kyckling Selleri Rootsallad
  • Fish Tacos med Quick Cabbage Slaw
  • Vegansk Sushi Rice Skålar

4. Smörj det.

Använd några fasta skivor avokado för att byta upp ditt friterande spel. Någon gång på värmen kommer att runda ut smaken och mjuka texturen. Det balanserar de typiska fasta och knäckiga grönsakerna som fyller våra stekpärlor och fungerar som ett coolt komplement till kryddiga smaker.

Prova det här: Spicy Blomkål Stir-Fry

5. Baka ett ägg i det.

Den fasta avokadoen gör en välsmakande ätbar skål som kommer att mjukas upp i ugnen precis nog så att den är redo att äta. Dessutom är ägg och avokado alltid ett vinnande lag.

Hämta tipset: Ägg bakat i en avokado