5 sätt att torka din soppa och förvandla den till en måltid

Jag älskar en stor skål med soppa till middag, men ofta tycker jag att jag behöver en sallad och lite korvigt bröd för att verkligen kalla det en måltid. Torka som soppa lite och gör det krämigt och plötsligt känns det som att det kan hålla sig själv på middagsbordet. Här är fem snabba och enkla sätt att tjocka varje soppa och göra den till en måltid i en skål.

1. Polenta eller Medium-Grind Cornmeal

En sprinkling av polenta eller mellanskiva majsmjöl smutsar lite lite medan du bara lägger till en smak av nutty majs smak och lite textur, som jag tycker gör hela skålen mycket mer tillfredsställande. Var noga med att låt det simma i grytan i 10 till 20 minuter så att den lagar mat och du kommer inte ha någon obehaglig smak. Prova det med soppor som har brothier baser.

2. Inaktuellt bröd

Gilla italienarna och rör gammalt bröd i din soppa. Två klassiska toskanska soppor, ribolitta och papa al pomodoro, är en måltid i sig tack vare detta trick. Det är också ett bra sätt att inte bara använda upp gammaldagsbröd, utan också sträcka kvartersoppa som är lite sparsam att kalla middag. Riva ett par stora handfulla ojämna bröd i bitar, lägg det till buljongen och låt soppen suga i några minuter för att brödet ska absorbera vätska, bryta ner och tjockna soppen.

White Bean & Bacon Soup

(Bildkrediter: Tro Durand)

3. Bönor

Bönor lägger inte bara protein och fiber till soppa, men kan också vara ett utmärkt förtjockningsmedel. När jag gör min all-time favorit soppa, pasta e fagioli, puréer jag en kopp eller så med de kokta bönorna som krävs och lägger den i grytan för att lägga till en liten krämig tjocklek på den och göra den ännu mer tillfredsställande.

Slow-Cooker Yoghurt Soppa med Daikon

(Bildkredit: Karla Conrad)

4. Kikärmsmjöl

Kikärmjöl fungerar mycket som polenta eller majsmjöl till tjockare soppa, men det har den extra fördelen med protein, eftersom mjölet är gjord av kikärter. Det är särskilt trevligt i dal eller yoghurt soppor.

5. Potatis

Om du någonsin lagt till potatis i din soppkaka och låt dem simma lite för länge, vet du att de börjar bryta ifrån varandra – det är bra när du vill ha en tjockare soppa. De släpper ut en del stärkelse i buljong för att förtjocka det samtidigt som de lägger till konsistens tack vare de brutna potatisarna.

Vad lägger du till i soppa för att se till att det är en måltid i en skål?