5 sätt att komma undan med potatischips på en fancy party

Potatischips utsätts vanligtvis för att serveras vid sidan av smörgåsar eller ätas av bagful vid poolpartierna, men de kan faktiskt vara ett häftigt snyggt mellanmål att passa på din fest – så mycket att jag garanterar att gästerna kommer att rasande om dem. Alla chips behöver dessa fem snabba och enkla uppgraderingar.

1. Välj rätt chip.

Inte alla potatischips skapas lika. Om du ska tjäna dem som ett parti mellanmål, gå till chips som är robusta och smakfulla. Jag personligen älskar kettle chips själv, men välj din favorit. Hoppa även över smaker som gräddfil och lök och grill – de passar bättre för bakgårdspartier och när du tittar på spelet. Gå till klassiskt saltat eller prova salt och peppar.

Relaterad: Potatis Chip Taste Test: Vi försökte 5 varumärken och här är vår favorit

2. Titta på dem med något fint.

En potatischip har alla möjligheter att vara en bas för något gott. Dra ut de bästa från väskan och lägg dem med lite rökt lax och en dollop crème fraiche eller gräddfil för att omvandla dem till något som dina gäster kommer att vara övertygade om.

Få ett recept: Rökt lax och kräm Fraiche Kettle Chips

Fransk lökduk med karamelliserade lökar och grekisk yoghurt

(Bildkredit: Dana Velden)

3. Servera dem med ett uppgraderat dopp.

Om du uppgraderar dipet har du just uppgraderat statusen för chipsen. En klassisk lökduk kan till exempel vara bra om du byter i rika, söta karamelliserade lök och rör om tangy grekisk yoghurt.

Få ett recept: Fransk lökduk med karamelliserade lökar och grekisk yoghurt

4. Värm dem i ugnen med kryddor.

Sprid ut en påse med vanliga potatisflis på ett bakplåt. Stänk dem med ditt kryddor av val, som rökt paprika eller en kryddblandning som garam masala, varma dem sedan i en 350 ° F ugn i ca 10 minuter tills duftande. Låt dem svalna i en minut eller två och låt gästerna ta tag i dessa varma, extra smakrika chips.

Relaterad: Stjäla detta flygplan Trick för den enklaste förrätten någonsin

5. Sätt dem i små skålar.

Små koppar potatischips som sprids runt rummet ser mer polerade ut än en stor skål ploppad ner i mitten av soffbordet. Genom att betjäna dem på detta sätt kan dina gäster välja på dem om de sitter på soffan eller står över baren.

Vad är ditt favorit sätt att servera potatischips vid en fest?