5 sätt att göra middag med Pizza Dough

En boll av köpta pizza deg kan hjälpa dig att göra middag. På hektiska weeknights kan dess mångsidighet och bekvämlighet inte bli beat. Och medan du självklart kan göra bra pizza från pizza degen, är sanningen att du kan göra en massa bra saker bortom pizza från degen. Här är fem geniala sätt att vrida en pundskula av pizza deg till middag.

1. Baka platta för smörgåsar.

En smörgås är en av de enklaste middagarna runt. Gör några fauxgyros genom att rulla ut små bollar av deg i platta rundor, grilla eller baka dem, och använd dem som din bas för kvarstående grillad kyckling. Eller om allt du har är deli kött, är det ett tillfredsställande sätt att göra det till middag, om det är varmt i plattbröd.

Få ett recept: Yoghurt-Marinerad Kyckling & Krämig Grönsås

2. Gör “korv i en filt.”

Riva av små bitar av pizza degen, rulla ut dem och rulla upp din favoritkokta korv i degen. Bak dessa middagsvänliga grisar i en filt på 375 ° F i 15 till 20 minuter tills guldbrun.

Lager din frys: 5 skäl till att jag alltid har kycklingkorv i frysen

3. Piska upp en salig galette.

Rul degen i ungefär en 12-tums runda, toppa den med en blandning av grönsaker, vik den löst runt kanterna, baka den och du har själv en sallad galette. Det är lika rustikt och imponerande och behöver bara en grön sallad för att kalla det middag.

Få ett recept: Färsk Corn Galette med Zucchini, Thyme, och getost

4. Vik upp några empanadas.

Empanadas är den perfekta handhållna middagen. De är tröstande och tillfredsställande och fryser också bra. Rulla ut små rundor av pizza degen, lägg dem med din fyllning, välj dem och baka dem för en lätt måltid.

Få ett recept: Kyckling Empanadas

5. Vrid den i brödskålar för soppa eller sallad.

Servera middag i en ätbar brödskål och publiken kommer att muntra. Del pizzadegen i fyra lika delar. Rulla varje bit i ungefär en 8-tums runda. Placera fyra ugnssäkra skålar upp och ner på ett bakplåt, borsta utsidan med olivolja och lägg rundorna på utsidan av varje skål och tryck lite på sidorna. Baka vid 375 ° F i 15 till 20 minuter, tills guldbrun. Ta bort pizzardegskålarna från de faktiska skålarna och fyll dem med sallad eller en stark soppa.

Få fler ätbara skålar: 10 ätbara skålar för att göra äta soppa ännu mer mysig