5 sätt att göra frysta grönsaker suger lite mindre

Även om våren ligger på oss och vi borde dra full nytta av böndernas marknader och färskt livsmedelsbutik erbjudande, ibland är de frusna grönsakerna fortfarande till nytta för sista minuten middags bekvämlighet. Tillbaka är vad som är till middag. I ett försök att få dem att smaka, mindre, bra, frysta, här är fem sätt att hjälpa dig att få den bästa smaken från våra frysfamiljer!

Det första att komma ihåg är att frysta grönsaker faktiskt kan vara ganska bra (och bra för dig). Vanligtvis frystes grönsaker snart efter plockning och behåller gott om näringsämnen och smak. Det är naturligtvis en skillnad i textur från frysning, men ibland fungerar det faktiskt till din fördel.

Ta en titt på mina tips och dela med dig själv!
1. Ånga, Koka inte: Det snabbaste sättet att icky upp ett parti frusna grönsaker är att koka dem. Om du inte har tid eller lust att byta ut ångkokaren och koka vatten, lägg dem i mikrovågsugnen med lite vatten. Se bara till att ditt vatten bara går 1/3 av vägen upp på grönsaksidan och koka tills det är uppvärmt. Med det sagt, om du har tid, byt ut ugnen och behandla dem rätt!
2. säsong dem väl Jag har två beprövade och sanna standarder. Visst kan du bli kreativ och lägga till färska örter eller smörgåsar, men i verkligheten, om jag är tillräckligt kort i tid när jag använder frysta grönsaker, har jag bara tid att nå några grundläggande saker. Här är mina favoriter:
  • Salt + Peppar + Smör = Ingenting i den här listan är rocket science på något sätt, det är lika grundläggande som grundläggande får, men ibland får den bästa smaken från något att hålla det enkelt.
  • Chile Flake + Honung + Citronsaft = Denna kombination av lite söt och lite kryddig med lite citrus är en bra. Den fungerar för både fräsch och frusen grönt och kommer att göra någon tråkig sidoprätt till något speciellt. Stänk bara på, sauté och servera.

3. Undvik matlagning innan du lägger till ett recept: Det är lätt att använda frysta grönsaker i saker som stir-fry, grytor, pasta och mer. De lagar så snabbt att de hålls frysta tills de läggs på din maträtt, så att de skyddar dem från att vända sig till mush i munnen.

4. Köp bara vad du ska använda: Visst kan försäljningen lockas, men att köpa mat du faktiskt använder är nyckeln till att njuta av vad du lagar mat. Jag köper religiöst fryst pärllök eftersom jag inte behöver slita dem från skinn och de går igenom min matprocessor som en champ. Men du kommer aldrig någonsin att få mig att köpa frusen broccoli för en regnig dag. Färsk broccoli är lika lätt och snabb. Dessutom vet du att du har en hel del på något du faktiskt vill äta är en dubbelbonus.

5. Använd inte dem för enkla rätter: Även om det här låter kontraintuitivt, när den främsta smaken av en maträtt kommer att komma från några enkla ingredienser, försök att välja färsk istället. Även om frysta grönsaker blinkar fryst på toppen av färskhet (eller så säger sina förpackningar till mig), smakar de inte så fantastisk som fräscha. Det är ingen hemlighet. Som en tillägg till din mac och ost, men säkert! Om du bara har biff och Brusselspiror … passera.

Har du några knep på ärmen för att göra frusen veg suga lite mindre? Vilka kryddor älskar din hushåll? Dela dina tips och tricks nedan!

Det här inlägget begärdes av sprite för Reader Request Week 2013!

(Bild: Tro Durand)