5 sätt att göra en burk av gravy smakar mer som hemlagad

Om du inte är spel för att göra såsen från början i år, svettas inte det. Ibland måste du ge dig själv en paus, och det finns gott om bra köpta alternativ där ute. Om du når för en burk eller kartong med sås i affären, är det fem enkla sätt att ge det en boost.

1. Rör i torkningspannor.

Använd de här underbara pan drippings från kalkon (en kombination av lager, juice från köttet och fett) för att ge Jarredsås en hemlagad smak. Om du är ett spel för en mer rustik sås, fortsätt och blanda i en viss strimlad kalkon medan du är på den.

Proffstips: Som en tumregel, använd två matskedar droppings per kopp sås.

Hur man tar bort örter av deras stammar

(Bildkredit: Leela Cyd)

2. Smaka med färska örter.

Förhöja sausens smak genom att simma den över låg värme med färska örter, som timjan, salvia, persilja eller lövblad. Stänk kycklingen innan du serverar.

3. Lägg till ett umami-rika kryddor.

Ditt kylskåp och skafferi är en skattkista av möjligheter när det gäller att lägga till fler lager av smak till burksås. Precis som du kan lägga till kryddor som sojasås, miso pasta, Worcestershire sås eller till och med ett stänk av sherry eller cider vinäger till ditt favoritsås recept, införliva dem i butiksköpta sås för en mer komplex smak. Börja med att lägga till en liten bit i taget och fortsätt tills du når en smak du gillar.

5 sätt att göra extra tacksgivande ingredienser till middag

(Bildkredit: Christine Gallary)

4. Sauté några grönsaker.

Innan kycklingen träffar pannan, suté en kombination av grönsaker som lök (eller byt i purjolök eller skalot), selleri, morötter eller svampar. När grönsakerna är mjuka och doftande, rör i såsen och smäll på låg värme. Kycklingen kommer att hämta några av de söta, jordnära och varma smakerna. Innan du serverar kan du spänna ut grönsakerna, eller använd en nedsänkningsblandare för att puréa gravy. Använd tummen om ungefär 1/4 kopp grönsaker per kopp sås.

5. Lägg till grillad vitlök.

Till skillnad från den skärpa som kommer med färsk vitlök, ger rostad vitlök en smidig, söt smak som ger djup till vad det läggs till. Stek ett vitlökskydda i förväg, skaka och vispa i ett par matskedar för varje kopp sås när det simmrar.

3 sätt att göra rostad vitlök

  • Så att steka vitlök i ugnen
  • Hur man “steka” vitlök i mikrovågsugnen
  • Gör rostat vitlök på 15 minuter med detta trick