5 sätt att förbereda kyckling för en vecka med enkla middagar

Även om jag går in i veckan med en måltidsplan som ser lite skakig ut (det händer ibland!), Är jag alltid helt säker på att det kommer att finnas en (okej, förmodligen två!) Kyckling middagar fördelade hela veckan framåt. Och med det i åtanke lagar en av de mest ovärderliga delarna av min söndagsmåltid en sats kyckling för veckan framåt.

Med det mesta av den tunga lyftningen kan de bröst eller lår snabbt och enkelt återställas till nattnätter. Här är fem mångsidiga sätt att prep kyckling för veckan framåt, plus smarta idéer för hur man gör det till middag.

(Bildkredit: Leela Cyd)

1. Slow-Cooked & Shredded

Lägg till den här nästan hands-off-uppgiften till din söndagsmiddag och du kommer att bli riktigt belönad och skörda fördelarna för de kommande dagarna. Allt du behöver är benfria, skinlösa kycklingbröst och ditt val av kycklinglager eller vatten. Det är lättast att strimla kycklingen så snart det är färdigt att laga mat. Du kommer att vara kvar med en hög av anbud, saftigt kött att använda för tacos, kornskålar, sallader, smörgåsar, pasta och mer.

Gör det: Hur man gör lätt strimlad kyckling i långsam spis

Recept som använder strimlad kyckling

 • Italienska kyckling sallad smörgåsar
 • Weeknight Rotisserie Chicken and Gnocchi Soup
 • Slow-Cooker Chicken Tacos

(Bildkredit: Christine Han)

2. Poached på stovetoppen

Poaching är en metod som levererar tillförlitligt saftigt och ömt kött varje gång. Och ett bra parti pocherad kyckling kräver inte mer än några benfria, skinlösa kycklingbröst, en kastrull och lite vatten. Det är allt. Ge det en extra stans smak genom att byta till en del eller allt vattnet i lagret (eller till och med lite öl eller vin) eller infusera smak genom att lägga till aromatiska ämnen som krossad vitlök, ingefära, örtstammar, citrusskal eller pepparkorn i potten.

Gör det: Hur Poach Chicken Breasts

Recept som använder Poached Chicken

 • Den enklaste Thai Green Curry (byt kyckling lår för strimlad poached kycklingbröst)
 • Bakad Svart Bean Och Avokado Burritos (lägg till ca en kopp pochad kyckling)
 • Asiatisk Blomkål Stekt Ris med Kalua Fläsk (byt fläsk för strimlad pochad kyckling)

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Rostad

Koka en rostad kyckling under din helgmiddagsberedning och du får en hel del måltider från det under de kommande dagarna. Självklart kan du hålla det klassiskt genom att äta din favoritskärning blanketed med en enkel sås, men det är bara början.

Gör det: Så att steka den perfekta kycklingen

Recept som använder grillad kyckling

 • Whole Roast Chicken Caesar Salad
 • Roast Chicken & Creamy Garlic Mushroom Burger
 • Rotisserie Kycklingkokos Curry Soup

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Seared på stovetoppen

Pan-seared kycklingbröst, kokt i en liten olja med salt och peppar och färdig med en generös knopp av smör, är alltid en trevlig sak att vänta på dig i kylskåpet. Det får extra smaker från de snygga bruna kanterna och är lika väl serverat med ångade grönsaker som det är på toppen krämig Alfredo pasta.

Gör det: Hur man lagar gyllene, saftiga kycklingbröst på spisen

Recept som använder Seared Chicken

 • One-Skillet Chicken Alfredo Pasta
 • Kall Sesam Kyckling och Nudelsalad
 • Lätt Bruschetta Chicken

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Ugnsbakad kycklinglår

Det är alltid en bra idé att laga en sats av budgetvänliga benfria, skinnlösa kycklingslår innan du går in i veckan. Eftersom kycklinglåren packar lite extra fett, levererar de inte bara smak, utan också värmer sig bra utan att torka ut. Koppla dem med någon form av sås, lägg till soppa eller gryta, eller lägg dem ovanpå en middagssallad.

Gör det: Hur man lagar obehandlade, hudlösa kycklinglår i ugnen

Recept som använder benfria, hudlösa kycklinglår

 • Chorizo ​​Chicken Chili
 • Orange Chicken och Kale Stir-Fry (kasta hackad kyckling i wok i slutet för att snabbt värma upp)
 • Kale och Cannellini Bean Stew