5 sätt att använda Seltzer i din matlagning

Kycklingsoppa med Shallot-Shiitake Matzo Balls

(Bildkrediter: Tro Durand)

Om du är något som jag, dricker du kolsyrat vatten i hinken. Från burkar av La Croix till färskt luftade flaskor från min Soda Stream är seltzer min vanliga dryck av val. Men denna mousserande drink är bra för mycket mer än att bara dricka.

De små bubblorna som fizzar och popar, de som gör seltzer till en sådan underbar dryck, är också det som gör det till en så smart ingrediens i matlagning och bakning. Ja, det handlar bara om bubblorna. När de används i matlagning och bakning skapar dessa bubblor fickor av luft som expanderar vid upphettning, vilket leder till att livsmedel känner ljusare och luftigare.

Här är fem sätt att laga matlagning med seltzervatten.

1. Smoothies

OBS, kollegaens smidiga älskare – det här kommer att blåsa ditt sinne. Hali delade sin idé att byta vätska i min smoothie för seltzer för att göra en “glittrande smoothie” och min värld har inte varit densamma sedan.

Byt helt eller delvis av din smoothie vätska till seltzer vatten. Det gör en smoothie som är mjukt, luftigt och helt enkelt roligt.

2. Pannkakor och våfflor

Gilla fluffiga pannkakor och ljusa, skarpa våfflor? Ja jag med. För en stack av jämnare fluffigare pannkakor, och mjuka och fjädrande våfflor, fortsätt och byt mjölken eller vattnet i ditt recept för fizzy seltzer vatten. Du kommer inte att smaka på någon karbonering i din frukost, men förvänta dig superlätta och luftiga forkfuls.

3. Matzo Balls

Tillägget av seltzer luftar degen för matzobollar, vilket gör att de är superlätta, luftiga och fuktiga. Men det finns mer. Fyllda med luftfickor, kommer dessa matzo bollar lätt att flyta genom en skål buljong, njuta av alla smakliga smaker som fyller buljongen.

4. Råna ägg

Ett stänk av mjölk eller grädde arbetar alltid för att göra ägg lite fluffigare och en sked seltzer gör samma sak, men ännu bättre. Det gör det lättaste, fluffig äggröra jag någonsin har ätit.

5. Batterier

Tempura och alla andra smeten som används för att bestrappa fisk, kött och grönsaker kan verkligen dra nytta av ett bra stänk av seltzer i blandningen. Karbonatiseringen gör beläggningen lätt, luftig och till och med krispigare än vad du förväntar dig.