5 sätt att använda din holländska ugn i ugnen

Kyckling i Kokosmjölk med Citrongräs

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

När det gäller köksartiklar är en nederländsk ugn en investering som är helt värt sin kostnad. Jag är övertygad om att det inte finns någonting den här kraftiga potten inte kan göra, och jag använder den mer än någon annan i min samling. Liksom de flesta krukor är det en whiz på stovetoppen, men dess gjutjärnskärna betyder att det kan (och borde!) Också användas i ugnen.

1. Braised kött och grönsaker

Varje gång jag börjar med den långa processen med att bräda kött eller grönsaker, är en holländsk ugn det första jag alltid når eftersom det kan röra sig smidigt mellan ugnen och ugnen. Braising är en låg, långsam matlagning som börjar på spisen – vanligtvis med searing – flyttas sedan till ugnen där receptet slutar över låg temperatur.

Få ett recept: Kyckling i Kokosmjölk med Citrongräs

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Stews

Holländska ugnar är perfekta för att göra alla typer av grytor. För några år sedan gjorde jag ett gryta recept som krävde att huvuddelen av matlagningen skulle hända i ugnen. Ju mer jag tänkte på det, desto mer var det meningsfullt; det är verkligen inte så annorlunda än braising. Nu lagar jag amost alla grytor i en täckt holländsk ugn i ugnen, inte högre än 300 ° F eller vilken koktid ett recept anger.

Försök: Hur man gör den bästa nötköttbiffen från grunden

3. Stekt kyckling

Det finns många sätt att steka en kyckling, och nederländska ugnar är ett nästan perfekt kärl för att laga upp en saftig, krispig skinnad fågel. Koka det solo eller fyll i botten av kruken med en säng av tjockklippta rotgrönsaker.

Gör det: Att steka en kyckling

Hur man lagar bönor i ugnen

(Bildkrediter: Tro Durand)

4. Bönor

Det finns flera sätt att laga torkade bönor, var och en med egna egenskaper, varav en använder en nederländsk ugn för att laga dem i ugnen. Det är en hands-off-process som producerar jämnt kokta bönor som är osannolika att spricka, och redo om cirka två timmar.

Försök: Hur man lagar bönor i ugnen

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

5. Bröd

Din holländska ugn kan till och med användas för att baka bröd av jästbröd som slutar med en skarp, spräcklig skorpa och en kudde mjuk insida.

Gör det: Whole Wheat No-Knitted Bread

5 stora holländska ugnar

  • Le Creuset 3,5-Quart bred oval fransk ugn, $ 180 på Crate & Barrel
  • Lodge 6-Quart Lodge Colour Enamel Dutch Oven, $ 50
  • Staub 4 1/4-quart ovala holländska ugnar, $ 280
  • Food Network 5.5-qt. Emaljerad Gjutjärn Holländsk Ugn, $ 100 på Kohls
  • Emile Henry Round 7-Quart holländska ugn, $ 186