5 saker att göra med en Buddhas hand

Jag jobbar på en kryddsaffär där otroliga, coola Buddhas händer var en del av en ny Halloween-skärm. Nu när semestern har gått, har jag tagit ett hem för att leka med i köket. Har du någonsin stött på denna underbart bisarra frukt?

Även om det ser ut som en citron som är vild, är Buddhas hand faktiskt en distinkt frukt i citronfamiljen. Den har en söt citronblommarom och ingen juice eller massa. Den mjuka smaken är inte bitter, så frukten kan zestas eller användas helt.

Läs mer: Seasonal Spotlight: Buddhas hand

Nu vad ska man göra med det? Här är några idéer:

1. godis: Bristen på bitterhet gör Buddhas hand perfekt för att göra kandad citrusskal, som du kan äta själv eller använda i bakverk. Klipp det i remsor eller kuber, som det här David Lebovitz receptet på Candied Citron.

2. Sprit: Den komplexa doften av en Buddhas hand är fantastisk för att göra infunderad vodka, limoncello (Buddhacello!), Eller smaksatt enkel sirap för cocktails. Jag experimenterar också med att använda Buddhas hand i hemlagad bitter.

3. Råvara: Raka tunna skivor av Buddhas hand och lägg den till en sallad eller använd den till toppdammad tofu eller fisk. För salladsdressing, kolla in White On Rice Couple’s recept på Buddhas Hand Vinaigrette

4. Sugar och salt: Använd Buddhas handzest eller till och med ett helt finger för att göra doftande socker och smaksatt salt. Med helgerna precis runt hörnet skulle dessa göra underbara gåvor.

5. Ornamental: Lämna frukten ut på ditt bord som en doftande luftfräschare, säsongsbetonad mittpunkt och konversationsstart!

  De bästa potatiserna för potatismos

Vad har du gjort med en Buddhas hand?