5 misstag att undvika när man gör kycklingnudelsoppa

Hur man gör den bästa kycklingnudelsoppa

(Bildkredit: Emma Christensen)

Det finns få matar lika tröstande som hemlagad kycklingnudelsoppa. Det är det första jag vänder mig till när jag är sjuk. Och när vinterkylan sätter in känner jag mig som att jag kunde äta denna uppvärmningssoppa för lunch dag efter dag.

Hjälmlagad kycklingnudelsoppa är ett viktigt recept till att varje hemkock borde ha i sin ficka. Men innan du får din soppa simmar, var noga med att du inte gör något av dessa fem vanliga misstag.

1. Använd endast bröstkött.

Det är inte fel att använda kycklingbröst när man gör denna klassiska soppa. Du kan använda någon (eller varje) del av kycklingen, men kycklingbröst är intetsägande, så med hjälp av denna skära ensam lägger inte någon extra smak eller rikedom till soppan.

→ Följ detta tips: Om du inte använder en hel kyckling, använd kycklinglår (helst benin) eller en kombination av lår och bröstkött. Kycklinglår har ömt, saftigt kött som är full av smak och ger mer rikedom till soppan än bröstkött ensam.

2. Lägga till alla grönsaker samtidigt.

Oavsett om det är tjocka morötter, ärter, gröna bönor, majs eller kanske gröna grönsaker, är kycklingnudelsoppa inte komplett utan en stor blandning av grönsaker. Tänk på att dessa grönsaker inte alla kräver samma koktid. Lägg till snabbkokande grönsaker för tidigt, och de blir överkokta och mushy när din soppa är klar.

→ Följ detta tips: Lägg till starka grönsaker som tar längre tid att laga mat, som morötter, tidigt och kasta i de snabbare matlagningsgrönsakerna, som ärtor och majs, bara några minuter innan soppan är klar.

3. Lägger nudlarna för tidigt.

Jag är säker på att vi alla har ätit en skål kycklingsoppa med överkokta, helt mushy nudlar. Det är en besvikelse. När du lägger för tidigt till en gryta med kokande soppa, blir nudlarna överkokta och gummy.

→ Följ detta tips: Att lägga nudlar till soppen ska vara det sista du gör innan du tar potten av värmen. Vänta tills soppan är ungefär färdig, blanda i nudlarna och simma tills nudlarna är ungefär halvvägs kokta. Återstoden från soppen fortsätter att laga pastaen. Resultatet: läckra, perfekt kokta nudlar.

4. Lämna en oljeklicka på toppen av din soppa.

När soppan simmar märker du att ett lager av fett utvecklas runt krukans ytterkanter. Det är helt naturligt och oundvikligt. Detta kommer från fettet från köttet, liksom oljan som används för att sauté grönsakerna och stiger till toppen av grytan som soppan kockar. Kom bara ihåg att ta bort det här lagret före visning.

→ Följ detta tips: Skumma fettet från soppens kanter regelbundet när det simmrar.

5. Lägga nudlar när frysa soppen.

Medan kycklingsoppa är en stor frysmat, finns det en komponent som inte håller sig väldigt bra när den tinas och uppvärms: nudlarna.

→ Följ detta tips: Om du planerar att frysa kvarvarande soppa, lägg inte nudlarna ännu. Istället väntar du på att lägga till nudlar tills du tar soppan från frysen och värmer den igen. Inte bara kommer du att undvika ledsna, mjuka nudlar, de kommer också att smaka mer fräscha.

Recept: Hur man gör den bästa kycklingnudelsoppa

Vilka är dina bästa tips för att göra kycklingnudelsoppa?