5 misstag att undvika när man gör muffins

Choklad Rum Cupcakes med Chokladmousse Frosting

(Bildkredit: Stefani Pollack)

Älska muffins, men lösa alltid några vanliga problem?

Tja, jag har utvecklat över 200 cupcake recept och bakade otaliga cupcakes. I processen har jag upplevt alla möjliga muffinsfel. Låt inte något av dessa hända dig!

Meyer Citron Ricotta Cupcakes med Ginger Buttercream

(Bildkredit: Stefani Pollack)

5 misstag att undvika när man gör muffins

1. Muffins som inte når toppen av fodret.

Detta problem är lätt att fixera genom att spruta frostning över den snubbla cupcake. Vem älskar inte extra frosting? (Se mina populära, frostiga muffins som bevis.) Men varför har en höjdutmanad muffin i första hand?

Om du inte använder samma recept eller kakablandning varje gång du gör muffins, kan det vara knepigt att berätta hur högt du ska fylla dina muffins. Även om receptet anger hur högt att fylla linersna (t ex 2/3 fullt) är det nästan omöjligt att eyeball det exakt. Jag föreslår att alltid fyller en muffinsfodral halvvägs och bakar det. Kolla sedan för att se hur högt testkakaet steg och fyll de övriga linjerna mer eller mindre, följaktligen.

2. Muffins som skal bort från sina liners.

Jag blir frågad om avskalade liners mer än någon annan cupcake fråga. När linjerna avspeglar för tidigt blir saker fula. Att spåra källan till problemet kan vara svårt. Några vanliga synder är:

  • Mycket fuktiga cupcakes med bitar av frukt (som min äppelcobbler cupcakes). Linerna kan skrälla tillbaka där frukten berör dem. Skär frukten i mindre bitar, så det finns inga stora, våta fruktiga bitar som pressas mot linorna.
  • Lämna varma muffins i sina burkar. Så snart som kakor kommer ut ur ugnen, ta dem ut ur bakplåten. Om du låter dem sitta i tennet, bygger ånga upp och fukten kan leda till att linorna drar bort.
  • Linarna själva. Medan vissa recept kan göra bra med några liners, kommer ett robust fettskyddat fodrar att bidra till att minska skurningsproblem på moister cupcake recept.

3. Frosting som faller.

Ge dig själv en timme mellan den tid då dina muffins kommer ut ur ugnen och den tid du behöver frostna dem. Även om de känner sig kalla på toppen, kan de fortfarande hålla värme på insidan. Eventuell återstående värme i muffinsburken kan orsaka att din perfekt pipade frostning smälter.

4. Soggy toppers.

Topping cupcakes med små kakor (som mina chokladkaka kakor), bitar av godis (som mina röda varma muffins), eller till och med sprinkles (som mina enkla chokladmuffins) kan vara förtjusande, men lägg inte dina toppers på frosten tills strax före servering. Om topparna sitter på den fuktiga frostningen över natten, kommer de att absorbera fukt och förlora sin knäcka. Sprinkles kan till och med smälta lite, vilket ger otäcka färgskikt över din frostning.

5. Cupcakes som förstörs i transit.

Jag lärde mig det svåra sättet att trots att jag alltid är kall och föredrar att köra utan luftkonditionering, måste jag sparka upp A / C under sommarmånaderna eller min frostning blir en droppig röra när jag kommer till min destination. På speciella heta dagar hjälper det till och med att kyla ditt fordon innan du laddar upp muffinsna. Topplingcockcakes är det största cupcake transitproblemet. Detta kan undvikas genom att köpa en cupcake-specifik låda (dessa levereras med inlägg) eller en cupcake bärare utformad med en platshållare för var och en av dina skönheter.

Vad mer skulle du lägga till i listan?