5 misstag att undvika när man gör lagkakor

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Lagkakor är lika mycket ett hantverksprojekt som de är ett bakverk. Det är en process som kräver tid och tålamod, men belöningen är helt värt det. När de tillverkas och monteras ordentligt är skiktkakor en fantastisk och helt imponerande efterrätt – vilket är precis vad som kan få dem att verka som skrämmande att göra. Det är lättare än du tror, ​​men när du vet de stora fallgroparna för att undvika.

1. Stackar ojämna lager av kaka.

Trots dina bästa ansträngningar kan dina kakor baka upp med en domed topp. Det har hänt oss alla. Vad som är viktigt är att du inte försöker montera din tårta med dessa ojämna lager. Det kommer att leda till en obalanserad, potentiellt skrynklig tårta med stor risk att svänga över.

Följ detta tips: Lagkakor tar mycket arbete, så det sista du vill hända är att den vackra efterrätten ska toppla över. Var säker på att din tårta är stabil innan du börjar montera den. Undvik att stapla ojämna lager av kaka. Istället, för en stabil tårta med vackra plana skikt, trimma varje lager av tårta för att ha en jämn, platt topp före montering.

Mer: 3 enkla sätt att baka en platt tårta varje gång

2. Trimma en varm tårta.

Om dina kakor steker upp med kuperade toppar, oroa dig inte – det händer med det bästa av oss. Fixen är lika enkel som att använda en lång tandad kniv för att skära upp toppen av varje lager för att utjämna dem. Men när du trimmer det är viktigt; Om du trimmer skikten när dina kakor fortfarande är varma kan de lätt smula eller riva.

  Recept: Fluffy Ricotta Pannkakor

Följ detta tips: Om din tårta måste trimmas, eller om du planerar att torte den genom att skära den i tunnare lager, gör det aldrig medan kakan fortfarande är varm. Vänta tills kakorna har svalnat helt eller, för bästa resultat, kyla lagren före trimning. När kakan är sval och mer fast, är det mindre sannolikt att spricka eller riva.

3. Frysta kakan innan den är helt kyld.

Frostning en tårta innan den är helt nedkyld är ett recept på katastrof. Kom ihåg att den primära ingrediensen i de flesta frostning är fet och när den sprids på en varm tårta kommer frosten att mjukna och kan till och med börja smälta.

Följ detta tips: Hoppa inte pistolen här. Kom ihåg att tillverkning och montering av en lagkaka tar tålamod – speciellt när det gäller att helt kyla tårskikten före frostning. För att nagla detta viktiga steg, överväga att baka kakan dagen innan du planerar att frosta det, eller kyla skikten innan du frostar.

Mer: Varför ska du kyla ditt tårta innan du frostar

4. Förseglar inte i mjuka fyllningar.

Vissa fyllningar, som en enkel smörgås, fudge eller gräddeost, kan enkelt sprida sig över kakskiktet. De är relativt fasta och stabila fyllningar som inte går någonstans. Tunna alternativ, som konditorivaror, fruktpuré och sylt, är en annan historia. När de inte är täta, är det mer troligt att dessa mjuka fyllningar läcker ut kakans sidor.

5. Hoppa över krummbeläggningen före frostning.

Har du någonsin gjort en lagerkaka där utsidan frostning är klumpig med tårtor? Jag har, och det är inte attraktivt. Detta händer eftersom vi hoppade över krumbbeläggningen. Det kan tyckas som ett litet och onödigt steg, men det är värt det för en jämn färdig produkt.

Följ detta tips: Du har redan spenderat mycket tid på din tårta – skimp inte nu. Innan du applicerar det sista vackra lagret av smörkräm runt kakans utsida, var noga med att sprida sig på krumbeblädningen först. Dina extra ansträngningar kommer att belöna dig med en snygg kaka och inte en smula i sikte. För att göra smulbeläggningen applicera ett tunt, jämnt lager av smörkräm till toppen och sidan av kakan. Täck kakan och lägg den i kylskåpet för att kyla i ca 15 minuter innan du applicerar det sista lagret av smörkropp.

Mer: Vad är en Crumb Coat?