5 misstag att undvika när man gör Brownies

Om det finns en efterrätt som jag inte kan motstå, är det en rik och fudgy chokladbrun. Det är svårt att inte älska dessa tidlösa sötsaker. Och samtidigt som det är lätt att göra, finns det några tips som säkerställer en stand-out-sats varje gång.

Så innan du är redo att baka din nästa sats, var noga med att du inte gör något av dessa vanliga misstag.

1. Att inte välja rätt recept (för dig).

Brownies faller i två läckra läger: fudgy och cakey. Det är viktigt att du vet vilken typ av brownies du vill göra när du väljer ett recept. om ditt hjärta är inställt på ett parti av fudgy brownies, men du använder ett kaka recept, du är in för en stor letdown.

Följ denna tips: Vilka slags brownies är du efter? Vet vilken typ av brownies du vill göra innan du börjar, och se till att du använder rätt recept.

2. Låt inte choklad svalna efter smältning.

Du gör brownies, vilket förmodligen betyder att du ska smälta lite choklad. Så mycket som du vill påskynda processen längs, vänta några minuter innan du blandar den smält choklad i ägg och socker. Du riskerar annars att laga mat och krypta ägget.

Följ denna tips: Efter smältning av chokladet över låg värme, sätt den till sidan och låt den svalna innan den läggs till ägg och socker.

3. Använd inte rätt pan för jobbet.

Precis lika viktig som att använda rätt mängd ingredienser använder rätt pan. De flesta brownie recepten kommer antingen att kräva en 8- eller 9-tums pan. Använd en panna som är för stor, och du kommer att sluta med tunna, överkokta brownies. På baksidan, om du använder en panna som är för liten, är resultatet underkokta brownies.

Följ denna tips: Använd det som anges i receptet, men vet också att mindre pannor gör tjockare brownies (och behöver mer koktid), medan större pannor gör tunnare brownies (och kräver en kortare koktid).

4. Vänta tills det inte finns några smulor som fastnar på tandpetaren.

Om du har väntat på att ta dina brownies ur ugnen tills det inte finns fler smulor som fastnar på tandpetare, klistra dig själv på besvikelsen av överkokta brownies. Istället för mjuk och fudgy är de mer troliga att de är torra och smuliga.

Följ denna tips: Börja testa browniesna med en tandpetare en minut eller så innan du tror att de är färdiga. Ta ut dem ur ugnen när det fortfarande finns några smulor på tandpetaren. Browniesna är nästan färdiga och kommer att fortsätta att laga mat när de är svala.

5. Skära in i nybakade brownies för tidigt.

Lukten av färskbakade brownies som bara drogs från ugnen är bortom fantastiskt. Jag menar, hur skulle du inte kunna gräva din gaffel i hörnet eller skära ut en varm liten bit (inte att jag någonsin gjort det)? Motstå frestelsen. Vänta tills de är kylda, och du kommer att bli belönad.

Följ denna tips: Smycka upp all den begränsning du kan Jag lovar att det blir värt att vänta! Att ge dina brownies gott om tid att svalna gör för en finare, renare skärning. Men ännu viktigare, när de har haft tid att sätta i en timme eller två, kommer smaken att bli mer utvecklad och smaka ännu bättre än när de först kom ut ur ugnen.

Vilka är dina bästa tips för att göra riktigt bra brownies?