5 Lösningar på vanliga frågor om resa med mat

Potatis deg rullar

(Bildkrediter: Tro Durand)

Den här veckan kommer många av oss att resa för att tillbringa Thanksgiving semester med vänner eller familj, vissa med flygplan och andra med bil, och de flesta av oss kommer att ha mat i handen när vi gör väg till middag. Att resa med mat har sin egen uppsättning utmaningar, vilket ger många frågor som behöver svara. Här är fem lösningar på vanliga frågor om resa med mat.

Att resa med mat med flygplan

Vad kan jag packa för att äta på planet?

Att kämpa hunger på en fem timmars flygresa är inte det bästa sättet att börja din semester. De flesta flygplatser har mat och snacks tillgängliga för köp över säkerhetsgrinden, men var beredda att betala en premie för färdigförpackad mat. I stället packa individuellt packade mellanmål, som granola barer eller smörgåsar.

TSA begränsar fortfarande geler och vätskor över tre uns, så var uppmärksam på att packa mat som jordnötssmör eller hummus i stora volymer. För barn är dessa frukt- och grönsakspåsar ett bra alternativ och kan frysas innan de flyger för att hålla dem kalla.

Läs mer: 15 bästa ryggsäcksmat för färdresor och flygresor

Kan jag fortsätta med en paj eller ett vin?

Pie, ja; vin, nr. Kolla TSA-webbplatsen för specifika riktlinjer, men vin och andra vätskor som olivolja och varm sås ska packas i ditt bagage. Pajer och kakor kan bäras på, men det är bäst att förpacka dem i en lättåpen behållare i stället för tätt omslagen.

Läs mer: Fortsätt eller kontrollera? TSA: s riktlinjer för resa med mat.

Kan jag packa min kniv / termometer / kalkonbast för att flyga?

Jag flyger till Seattle för att laga Thanksgiving för min familj, och min sondtermometer och kockkniv kommer med mig. Knivar kan bara flyga på incheckat bagage. Använd ett knivskydd och linda knivar i en ren kökshandduk (eller en knivrulle om du har det) för att se till att de inte skadar ditt bagage.

Att resa med mat med tåg eller bil

Vad tar jag med på en middag tre timmar bort?

Om du reser över floden och genom skogen till moster Luella s för Thanksgiving-middag, ta med en skål som kan förvaras vid rumstemperatur och serveras vid rumstemperatur. Rolls, slaw, eller tranbärsås är vägen att gå för längre rider. Pajer, kakor och vin reser också bra. Om du insisterar på att ta med något som behöver temperaturkontrolleras, investera i en liten kylare.

Några bra idéer: 20 Thanksgiving Sidor som rinner bra

Hur packar jag min gryta för transport?

Talar som någon som oavsiktligt slog en semester skinka över sin bils bagage, det är inget värre än att spilla semestermat i bilen. För att säkerställa att ditt middagsbidrag inte hamnar på golvet, säkra grytskålen eller crock-potten i en kista eller kylare. Häll upp varma rätter i handdukar för att förhindra läckor och hjälpa till att isolera dem.

Läs mer: 5 tips som hjälper dig att packa en maträtt för en resa i bilen