5 färska sätt att äta hårdkokta ägg till frukost

Du är troligt väl bekant med den framåtriktade, bärbara, skal-och-äta undran som är det hårdkokta ägget. Det är tillfredsställande och bekvämt sprinklat med salt och ätit ur hand, men vet det här – det kan så mycket mer. Hårdkokta ägg är mycket mer mångsidiga än du kanske ger dem kredit för. Utöka dina frukosthorisonter genom att börja med hur du äter dina hårdkokta ägg.

1. Skiktet kokta ägg på en frukostmacka.

Reimagine din favorit frukostsmörgås, som den klassiska BEC, med hårdkokta ägg bytas in för stekt eller äggröra. Skiva ett par hårdkokta ägg (eller helt enkelt klippa dem i hälften) och lägg bitarna på en bit rostat bröd, en kaka eller en bagel och lägg till dina favoritbryggor.

Bli inspirerad: Kale, Bacon & Ägg Whole-Wheat Breakfast Sandwich

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

2. Skivad över havremjöl.

Havregryn är en tom duk som kan ge så mycket mer än de klassiska lönn- och bruntockerpåfyllningarna. Om det inte redan ingår i din frukostrepertoar, ta det här som din möjlighet att bekanta dig med salta havre, toppad med ett skivat hårdkokt ägg.

Bli inspirerad: Miso Frukost Havregryn

Coconut & Rainbow Chard Bakad sötpotatis

(Bildkredit: Kelli Foster)

3. Skivad och tillsatt till bakad sötpotatis.

Tänk på din lösning för att få en laddad bakad potatis till frukostbordet. Uppvärm en redan bakad sötpotatis, fluff och topp med ett skivat hårdkokt ägg, plus ett strö salt, peppar och varm sås för gott mått.

Lära sig hur: Hur man gör bakade söta potatisar

(Bildkredit: Christine Han)

4. Hackad i en frukost burrito.

Betrakta hårdkokta ägg den enkla lösningen för en fräsch ta på frukostburritor. Hak och lag några ägg i en varm tortilla; topp med grönsaker, salsa och ost; och rulla in i en portabel frukost.

Lära sig hur: Hur man gör en frukost burrito

Jag har äter sallad till frukost: Här är mina 5 tips för stora frukostsalader

(Bildkredit: Gina Eykemans)

5. Med viled greener (aka frukost sallad).

Sallad är inte bara för lunch och middag – det är en lösning när det du söker är en frisk och hälsosam start på dagen. Koppla ett halverat, kokt ägg med varma gröna grönsaker som spenat, kale eller chard, tillsammans med en bit krispig bacon och skivad avokado.

Bli inspirerad: Ägg, spenat och stavad sallad med grön vitlök dressing

Koka dina hårdkokta ägg

  • Hur man koka ett ägg
  • Hur man lagar ägg i en elektrisk tryckkokare